Σάββατο , 11 Ιούλιος 2020

Ξεκίνησε το ξεπούλημα δημόσιας γης

troodos_saleΜπροστά στο όνομα της πολυαναμενόμενης ¨ανάπτυξης¨ η κυβέρνηση της δεξιάς (γνήσιος εκφραστής του κεφαλαίου) ξεπουλάει και τα λιγοστά δάση και χώρους αναψυχής που υπαρχουν στην περιοχή της οροσειράς του τροόδους. Αφου οι παραλίες χαρίστηκαν και  εκμεταλλευονται απο τους ξενοδοχειάρχες , σειρά πήρε τώρα η επαρχία. Οι επιτείδιοι κύριοι της κυβέρνησης λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο που ανήκει σε όλους εμάς. Με διαδικασίες express, διαβάσαμε στις 15 Αυγούστου (στη μέση των καλοκαιρινών διακοπών) στην εφημερίδα της κυβέρνησης κατάλογο με όλα τα περιουσιακά στοιχεία που θα διατίθενται προς ιδιωτικοπόιηση.

Πρόκειται για περιοχές και εκτάσεις απίστευτης ομορφιάς, δημόσιες εξοχικές κατοικίες, κατασκηνωτικούς χώρους, μονοπάτια της φύσης, πάρκα, κλπ. Η επίσκεψη πλέον στους χώρους αυτούς θα θεωρείται απαγορευμένη για τα μικρομεσαία και χαμηλά στρώματα αφου για λίγες ώρες ξεκούρασης και βόλτας θα υπάρχει αντίτιμο. Η ανάγκη για καθαρό αέρα θα είναι πλέον πολυτέλεια.

Συγκεκριμένα, οι περιοχες προς πώληση/μίσθωση είναι ο κατασκηνωτικός χώρος στη Κακοπετριά, εμβαδού 10.382 τ.μ. και  η περιοχή κατασκηνωτικού χώρου στον Άγιο Αντώνιο – Σπήλια. Μεγάλος αριθμός κατοικιών και περιοχές με κατοικία βρίσκονται στην κοινότητα Πάνω Πλατρών. Στον κατάλογο των 133, οι 81 αφορούν την περιοχή των Πάνω Πλατρών όπου βρίσκονται και μεγάλες εκτάσεις γης που περιλαμβάνουν τον κατασκηνωτικό χώρο Πλατρών συνολικού εμβαδού 127.000 τ.μ., ταχυδρομείο, περίπτερο, καφεστιατόρια, Στις Πάνω Πλατρές επίσης διαθέσιμοι είναι δρόμοι που γειτνιάζουν με κατοικίες, αλλά και περιοχή 19.040 τ.μ. που περιλαμβάνει κτήρια προς κατεδάφιση. Επίσης, υπάρχει περιοχή που περιλαμβάνει καφεστιατόριο, δύο γήπεδα τένις και χώρο στάθμευσης 10.560 τ.μ.

Προς ιδιώτικοποίηση βρίσκονται και άλλες 31 περιοχές με κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή Αμιάντου. Μια, μάλιστα, περιοχή με κατοικία είναι εμβαδού 11.973 τ.μ. Επίσης, υπάρχει περιοχή με 11 κατοικίες, που περιλαμβάνει και οδικό δίκτυο συνολικού εμβαδού 8.675 τ.μ., προς ξεπούλημα βρίσκονται και οι περιοχές με εργοστάσια στον Αμίαντο, το νοσοκομείο, τρία κτήρια που περιλαμβάνουν εργοστάσιο εμβαδού 30.600 τ.μ., περιοχή με 24 κατοικίες εξαιρουμένου της εκκλησίας και ενός κτηρίου 65.280 τ.μ.
Μεγάλες περιοχές βρίσκονται και στην κοινότητα Λυσός της επαρχίας Πάφου. Ο συνολικός τους αριθμός φθάνει τις 13 και περιλαμβάνει περιοχή με 6 κατοικίες 2.325 τ.μ., περιοχή με 7 κατοικίες και μια πολυκατοικία 5.900 τ.μ., περιοχή με ξενώνα, χώρο στάθμευσης, δρόμο, αλλά και την περιοχή με τον κατασκηνωτικό χώρο 3.570 τ.μ.
Υ.Γ. Κατα την προεκλογική περίοδο ο Αναστασιάδης ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ  για την κατασκευή  τελεφερίκ στη περιοχή του τροόδους! Μάλλον τελιά αυτα θα εννοούσε…..
granazi-logo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.