Κυριακή , 12 Ιούλιος 2020

Τίτλοι τέλους για τα σπίτια μας

katotaksera

Η κυπριακή βουλή ψήφισε χτες το βράδυ τη πακετοποιήση και πώληση δανείων. Το μοναδικό πλέον ανάχωμα για να μην εκποιήσουν τα σπίτια μας είναι η αντίσταση της κοινωνίας.

Τίτλοι τέλους, έπεσαν χθες το βράδυ για τα σπίτια μας, αφού πλέον οι τράπεζες μπορούν και με νόμο να ξεκινήσουν τις διαδικασίες εξώσεων στα χρεωμένα νοικοκυριά και να πετούν στο δρόμο όποιον δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο του και μάλιστα στη τιμή που απαιτεί η τράπεζα.

Σύμφωνα με το νόμο δίνεται το πράσινο φώς στα τραπεζικά ιδρύματα να πακετοποιούν και να πωλούν τα δάνεια σε ντόπια και ξένα Funds χωρίς κανένα δίχτυ ασφαλείας για τους δανειολήπτες. Τα χρεωμένα νοικοκυριά δεν θα μπορούν πλέον να διαπραγματεύονται ή να ζητήσουν περίοδο χάριτος από τις τράπεζες γιατί πολύ απλά τα δάνεια δεν θα ανήκουν σ’ αυτές αλλά σε κάποιον ιδιώτη ο οποίος μάλιστα θα έχει και τον πρώτο λόγο για το τι μέλει γενέσθαι.

Ξένο και ντόπιο κεφάλαιο με την ψήφο των πολιτικών εκπροσώπων τους στη βουλή και το γράμμα του νόμου μπαίνουν πλέον στα σπίτια μας και το μαζικό ξεσπίτωμα των φτωχών νοικοκυριών δεν είναι πλέον μια κινδυνολογία αλλά πραγματικότητα.

Σαν κοινωνία και σαν κομμάτι της εργατικής τάξης έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε με οποιονδήποτε κόστος το σπίτι του κάθε εργαζόμενου ως πραγματική του ανάγκη και αδιαπραγμάτευτο αγαθό. Είναι ώρα να απαντήσει η κοινωνία με μαζικούς αγώνες σε όσους ληστεύουν και καταπιέζουν την ζωή μας.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

granazi-logo

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.