Κυριακή , 12 Ιούλιος 2020

Εργατικό Ατύχημα σε Λατομείο στη Λεμεσό

28χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του σε λατομείο στη Λεμεσό

θανατηφορο

Σε εργατικό ατύχημα σε λατομείο στην περιοχή Ανώγυρα της επαρχίας Λεμεσού έχασε τη ζωή του, σήμερα το μεσημέρι,  28χρονος εργαζόμενος από την Πάχνα της Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας , ο άτυχος νέος καταπλακώθηκε από την κούπα ερπυστριοφόρου, στην προσπάθεια του να στερεώσει την τελευταία πέτρα πάνω στο φορτηγό, ενώ εργαζόταν σε συνθήκες καύσωνα. Τα μηχανήματα, ήταν ελλιπώς συντηρημένα  αφού όπως φάνηκε το ερπυστριοφόρο μηχάνημα είχε πρόβλημα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του με αποτέλεσμα να ελευθερωθεί από μόνος του ο κάδος και να πλακώσει τον εργαζόμενο.

Τον 28χρονο εργαζόμενο εντόπισαν νεκρό το μεσημέρι οι συνάδελφοι του. Αργότερα στο χώρο του εγκληματικού – εργατικού ατυχήματος έφτασε ιατροδικαστής και λειτουργοί του γραφείου επιθεώρησης εργασίας, ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα.

Πόσο ακόμα εργατικό αίμα πρέπει να χυθεί για να απαιτήσουμε σαν εργατική τάξη ασφαλείς συνθήκες εργασίας και υγιεινής; Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε τον εκβιασμό να δουλεύουμε σαν δούλοι κάτω από αντίξοες συνθήκες για τα υπερκέρδη των αφεντικών και το απάνθρωπο αυτό καπιταλιστικό σύστημα;

Ο εργαζόμενος αφήνει πίσω του παιδί και σύζυγο σε εγκυμοσύνη. Τους εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη και οργή μας με την υπόσχεση ότι θα την μετατρέψουμε σε δημιουργία και αντεπίθεση σε όλα αυτά που δυναστεύουν την ζώη μας.

Καλό Ταξίδι Συνάδελφε

 

logo41.png

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.