Τετάρτη , 27 Μάιος 2020

‘Δημοκρατία’ των όπλων;

Με την αποχώρηση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ από το έδαφος της Συρίας, ουσιαστικά δίνεται το πράσινο φως στην αστική τάξη των ΗΠΑ και στους συμμάχους τους να εξαπολύσουν την πολυπόθητη γι’ αυτούς επίθεση.

Τονίζουμε πως κανένας πόλεμος, δεν έχει σαν αιτία του την χρήση ή μη, χημικών όπλων ενάντια σε άμαχο πληθυσμό, ειδικά όταν ενορχηστρώνεται, εδώ και καιρό, από δυνάμεις που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν κάνει εκτεταμένη χρήση “απαγορευμένων” όπλων για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Οι βόμβες ναπάλμ, οι βόμβες λευκού φώσφορου, αλλά και οι ατομικές βόμβες είναι μια αποκλειστικότητα την οποία η αμερικάνικη στρατιωτική μηχανή δεν μπορεί να αποποιηθεί.

Τα πλούσια αποθέματα σε ενεργειακές πρώτες ύλες (πετρέλαιο, και κυρίως φυσικό αέριο) στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αποτελούσαν ανέκαθεν λόγο διαμάχης μεταξύ των δυτικών υπερδυνάμεων. Με την οικονομική κρίση όμως, οι ενδοκαπιταλιστικές διαμάχες μεταξύ των αστών για έλεγχο και εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών με στόχο την ικανοποίηση των οικονομικών κύκλων που εκπροσωπούν, οξύνονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή τους σε πολέμους και συρράξεις που μέχρι πρότινος έδιναν για λογαριασμό τους οι σύμμαχοι-αντιπρόσωποι τους.

 

Η εργατική τάξη σε καμία χώρα δεν έχει κανένα όφελος με την εμπλοκή της σε ενδοκαπιταλιστικές διενέξεις των αστικών υπερδυνάμεων. Οφείλουμε να καταδικάσουμε και να αντιτεθούμε σε οποιαδήποτε εμπλοκή των ιμπεριαλιστών σε πολέμους που έχουν σαν σκοπό την ενδυνάμωση τους στην εκμεταλλευτική πυραμίδα του συστήματος. Η αντιπολεμική μας πάλη όμως, για να είναι αποτελεσματική πρέπει να συνδυάζεται πάντοτε με την ταξική πάλη. Με οργάνωση, αποφασιστικότητα και δράση η εργατική τάξη πρέπει να απαιτήσει αυτό που της ανήκει! Τον έλεγχο, δηλαδή, των μέσων παραγωγής, την οργάνωση της οικονομίας με βάση τις ανάγκες των από κάτω, την αποδέσμευση της από εκμεταλλευτικούς και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με τελικό στόχο τον σοσιαλισμό.  Αυτός ο πόλεμος, αν δεν τον αποτρέψουμε, θα έχει για μια ακόμα φορά σαν θύμα τον πολύπαθο λαό της Συρίας, τους εργάτες και τους καταπιεσμένους σε όλη τη γη.

 

  • Ούτε σπιθαμή γης στους φονιάδες των λαών για την εξαπόλυση επίθεσης κατά της Συρίας!
  • Καμία διευκόλυνση από την Κυπριακή Δημοκρατία στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις!

 

logo41

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.