Σάββατο , 11 Ιούλιος 2020

Συνεχίζεται η Απεργία των Εργαζομένων της ΒΙΟΤΕΚ στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού – Κάλεσμα για Συμπαράσταση

Συνεχίζεται  η απεργία των εργαζομένων της ΒΙΟΤΕΚ στο νέο λιμάνι της Λεμεσού.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν τα αυτονόητα. Την καταβολή, δηλαδή, των δεδουλευμένων τους και την ενεργοποίηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που τους υποσχέθηκαν οι εργοδότες τους.

Όπως μας ενημέρωσαν οι απεργοί σε  συνάντηση που είχαμε στο χώρο εργασίας τους, δεν είναι η πρώτη φορά που δεν τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους. Έχει  γίνει πλέον καθημερινός εφιάλτης το πότε και εάν θα τους πληρώσουν. Λες και το να πληρώνεσαι για αυτά που παράγεις είναι κάτι εξωπραγματικό.

06 FEB14_042 Apergia Limani

Οι απεργοί μας ενημέρωσαν επίσης για τις άθλιες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν καθημερινά  στο εργοτάξιο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην κατάσταση δύο γερανών φόρτωσης  οι οποίοι δεν στηρίζονται επαρκώς και υπολειτουργούν. Από θαύμα δεν έχουν θρηνήσει θύματα.  Ενώ μιλάνε για έργα  υψίστης σημασίας και  εκατομμυρίων ευρώ  η ανθρώπινη ζωή δεν έχει για τους εργοδότες  καμία απολύτως αξία.

Στην αποκλεισμένη από τους Απεργούς είσοδο του Εργοταξίου ήρθε και ο συντεχνιακός εκπρόσωπος της ΠΕΟ. Φαίνεται για άλλη μια φορά, ξεκάθαρα, ότι οι συντεχνίες  έχουν απλά τον ρόλο του διαμεσολαβητή και προσπαθούν να βρουν μια μέση – προσωρινή λύση στο πρόβλημα που εμφανίζεται κάθε φορά, χωρίς καμιά διάθεση να αντιμετωπίσουν συνολικά και ουσιαστικά την λυσσαλέα επίθεση  που δέχονται οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες. Μόνη τους έννοια να κουκουλώσουν το θέμα και να πνίξουν την οποιαδήποτε φωνή ακούγεται για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Φυσικά ούτε λέξη για συνέχιση της απεργίας , ούτε καμιά προσπάθεια για οργάνωση των εργαζομένων για μια ταξική αντεπίθεση.

06 FEB14_036 Apergia Limani

Οι Απεργοί-Εργαζόμενοι της Βιοτεκ καλούν όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως επαγγέλματος και όλους τους φορείς να σταθούν αλληλέγγυοι και να βοηθήσουν στον αγώνα τους για τα δίκαια αιτήματα τους είτε με την φυσική τους παρουσία στην είσοδο του εργοταξίου για την συνέχιση της απεργίας αύριο το πρωί ή με την γνωστοποίηση του ζητήματος τους με κάθε μέσο αφού έτσι και αλλιώς η εξέλιξη του αγώνα τους μας αφορά όλους ανεξαιρέτως.

 

17 FEB14_024 Apergia BIOTEK

Μόνο όλοι οι εργαζόμενοι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε στην επίθεση που δεχόμαστε από το κεφάλαιο και τους εργοδότες. Μέσα από μικρές νίκες μπορούμε να αντιληφθούμε, επιτέλους, την δύναμη που έχουμε στα χέρια μας. Μόνο έτσι θα έρθουν οι μεγάλες νίκες για ολόκληρη την εργατική τάξη.

logo41

logo41.pnglogo41.png

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.