Τρίτη , 26 Μάιος 2020

Προσοχή! Ρατσιστές με Στολή

ΜΜΑΔίτης2

Την Τετάρτη 27/11/13  αστυνομικοί μέλη της ΜΜΑΔ  κτύπησαν και τραυμάτισαν  σοβαρά Αφρικανό Πρόσφυγα στη πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία.

Το περιστατικό συνέβηκε όταν μετά από έλεγχο για εξακρίβωση στοιχείων τριών Αφρικανών προσφύγων από αστυνομικούς, ένας από τους πρόσφυγες ρώτησε τον λόγο. Τότε το μέλος της ΜΜΑΔ  έριξε στο έδαφος τον Αφρικανό πρόσφυγα με μία λαβή, σπάζοντας το πόδι του, χωρίς αυτός να φέρει οποιαδήποτε αντίσταση. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός επιχείρησε να του περάσει χειροπέδες και να τον συλλάβει, τραβώντας τον τραυματισμένο Αφρικανό από το σπασμένο πόδι για να τον μεταφέρει στο περιπολικό, προκαλώντας του περισσότερα τραύματα και εκδορές στο κεφάλι, το πρόσωπο και το δεξί χέρι! Ο Αφρικανός πρόσφυγας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η αστυνομία αρχικά αρνήθηκε να δεχθεί οποιαδήποτε καταγγελία για τον ξυλοδαρμό του από μέλος της ΜΜΑΔ, κατηγορώντας τον μάλιστα για παραχώρηση ψευδών στοιχείων και αντίσταση κατά της αρχής!

Φαίνεται ότι  ο ρατσισμός και  η ξενοφοβία στα αστυνομικά τμήματα της Κύπρου καλά κρατούν. Αφού δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί  κτυπούν και τραυματίζουν μετανάστες ή καταχράζονται την εξουσία που τους παρέχει ο νόμος.  Αλλά όταν από την ίδια την κυβέρνηση μας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν κρούσματα ρατσιστικής βίας και ξενοφοβίας τι να περιμένουμε από τον κατασταλτικό τους μηχανισμό.

Σαν φορολογούμενοι πολίτες αυτού του τόπου αρνούμαστε να πληρώνουμε με τον ιδρώτα μας ρατσιστές και ξενοφοβικούς αστυνομικούς. Απαιτούμε την άμεση παύση του ρατσιστή  ΜΜΑΔίτη από τα καθήκοντα του και την παραδειγματική του τιμωρία.  Όπως επίσης τη  διεξαγωγή έρευνας  από ανεξάρτητη υπηρεσία για κρούσματα ρατσισμού και βίας σε όλα τα αστυνομικά τμήματα Κύπρου.


logo41

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.