Κυριακή , 12 Ιούλιος 2020

Ρασοφόροι απεργοσπάστες

του Δημήτρη Σωφρονίου, φιλόλογου

Βρήκαν πάλι την ευκαιρία τα εξαμβλώματα του ολοκληρωτικού μεσσιανισμού να βγουν στο προσκήνιο. Αφορμή τα προαναγγελθέντα μέτρα που προτίθενται να πάρουν οι εκπαιδευτικοί, απέναντι στις ετσιθελικές αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργού παιδείας.

Στην ανακοίνωσή τους, από την οποία κράτησα τα πιο σημαντικά, καλούν αρχικά τους εκπαιδευτικούς, να επικεντρωθούν στην “ορθή διαπαιδαγώγηση των παιδιών”. Ορθή διαπαιδαγώγηση γι’ αυτούς βέβαια σημαίνει εθνικιστική και θρησκευτική κατήχηση, μέσα από μια μονόπλευρη και προπαγανδιστική ιστορική αφήγηση, προσευχές τα πρωινά, εκκλησιασμούς και μιλιταριστικές παρελάσεις! Και βέβαια προβάλλουν και το επιχείρημα κάθε εξουσίας, η οποία θέλει να αποπροσανατολίσει την αφασιακή μάζα από ταξικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες, των εξωτερικών κινδύνων που μας περιβάλλουν και της εθνικής επιβίωσης! Βέβαια, πιο πολύ τη δική τους επιβίωση σκέφτονται, γιατί αν άλλαζαν κάποια πράγματα στο φέουδό τους που λέγεται παιδεία ή στο εθνικό θέμα (για να το πάω λίγο παραπέρα), μπορεί και να μην είχαν λόγο ύπαρξης ή το λιγότερο θα χάνανε κάποια από τα προνόμιά τους. Τα οποία προνόμιά τους, οι διάκονοι της ιστορικής αφασίας, δεν ήθελαν με τίποτα να χάσουν, γι’ αυτό και στο παρελθόν συνεργάστηκαν με τον κατακτητή -για όσους ξέρουν ιστορία- προκειμένου να τα διατηρήσουν. Και μη μας πουλάνε παραμύθια για το ρόλο της εκκλησίας σε χαλεπούς καιρούς ότι δήθεν κράτησαν στους ώμους τους την παιδεία του τόπου. Ξέχασαν να μας πουν ότι ταυτόχρονα απομυζούσαν τον κυπριακό λαό από την είσπραξη των φόρων σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τον κατακτητή (κυρίως επί Τουρκοκρατίας). Οι ίδιοι όμως είχαν φοροαπαλλαγές κι ένα σωρό άλλα προνόμια!

Ένα τελευταίο σημείο που συγκράτησα είναι η αναφορά στην ανακοίνωσή τους, πως ο συνδικαλισμός αποτελεί σπατάλη από το υστέρημα του φορολογούμενου λαού! Εν ολίγοις, προτείνουν κατάργηση του συνδικαλισμού, κατάργηση των εργατικών αγώνων και πλήρη υποταγή στα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και του κάθε εργοδότη, κρατικού ή ιδιωτικού. Λογικό, αφού και οι ίδιοι στις επιχειρήσεις τους θέλουν τον εργαζόμενο άβουλο και πειθήνιο ον! Και δεν τους ενοχλεί βέβαια,που ο φορολογούμενος λαός πληρώνει τους κάθε λογής παπάδες, είτε πάει στην εκκλησία είτε όχι.

Κλείνω με το άκρον άωτον του φαρισαϊσμού που τους διακατέχει. Αναφέρονται στο τέλος της ανακοίνωσής τους, στην εθνική και θρησκευτική αγωγή μακριά λέει από εθνικιστικές εξάρσεις! Ποιοι; Αυτοί που συνεχώς ασκούν εθνικιστική προπαγάνδα όσον αφορά το εθνικό θέμα και που ο αρχηγός τους (που δυστυχώς είναι και ο αρχηγός της παιδείας), εκθειάζει το Ελάμ και τις απόψεις του και αναφερόμενος παλιότερα στους μετανάστες ανακοίνωσε: “Τους συμπαθούμε, αλλά καλύτερα είναι να ξεκουμπιστούν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.