Τετάρτη , 27 Μάιος 2020

Ο ΠΕΛΛΟΣ του χωρκού τζαι ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ!

pellos-xorioΑν πιάσουμε τα κυπριώτικα σκετς πάντα θα συναντήσουμε ένα χαρακτήρα που συνήθως ονομάζετε ο πελλός του χωρκού.

Γιατί πάντα πρέπει να υπάρχει ένας πελλος η ένας πνευματικά λιψιμιός σε κάθε σκετσακι;

Είναι απλό. Έτσι είμαστε εμείς ανώτεροι.

Τον ντύνουμε με άθλια ρούχα και τον έχουμε να περιπλανιέται άσκοπα μες στο χωριό. Πάντα πεινάει τζαι εμείς του δίνουμε να φάει για μεν ψοφήσει της πείνας ο γαρος. Ανώτεροι τζαι σπλαχνικοί συνάμα.

Καμιά φορά συζητάμε μαζί του για διάφορα θέματα τζαι πολύ σύντομα θριαμβευτικά βγαινουμε νικητές αφού ο πελλος του χωρκου δεν μπορεί να μας φτάσει σε γνώσεις, σε ετυμολογία και σε ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ. Άρα, ανώτεροι, σπλαχνικοί, αλλα και σοφότεροι.

Καμιά φορά βαλουμεν τον να κάμει τζαι καμιά δουλειά. Ε φυσικά πάνω στα νεύρα μας μπορεί να του δοκουμε τζαι καμιά κλοτσιά να ξεσπάσουμε. Άνθρωποι είμαστε. Στο κάτω κάτω εν τον πελλο χωρκου που εδεραμεν. Φυσικά μετά το πέρας της εργασίας του του δίνουμε τζαι καμιά πακκιρα. Ανώτεροι, σπλαχνικοί, σοφότεροι και εργοδότες.

Πολλές φόρες βλέπουμε τον γειτοναν να διεκδικεί τον πελλον του χωρκου τζαι δεν μας αρέσει γιατί ξαφνικά νιώθουμε ότι χάνεται η εξουσία απέναντι στον πελλο μέσα από τα χέρια μας. Τραγικό!!!

Πως μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτές τις εξουσίες που απλόχερα ο παντοδύναμος χάρισε σε εμάς απέναντι στον πελλον του χωρκου…

Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά που θα δουμεν τον πελλον του χωρκου βαλουμεν τον έσσω τζαι τρατταρουμεντον τζαι καφε ΤΖΑΙ γλύκισμα. Μπορεί να μεν τον δερουμεν τούτην την φορά. Βαλουμεν τον πάλε τζαι καμιά δουλειά, δινουμεν του τζαι καμιά μπακκιρα παραπάνω. Τζαι φυσικά ο πελλος την επόμενη φορά προτιμά εμάς αντί τον γείτονα. Ανώτεροι, σπλαχνικοί, σοφότεροι, εργοδότες και ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΙ.

Ο γείτονας όμως εν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θέλει τζαι εκείνος τον πελλον του. Θέλει τζαι εκείνος τις εξουσίες του πίσω. Αρχίζει τζαι τον διεκδικεί πιο έντονα. Του δίνει παραπάνω. Ε τζαι ο πελλος φυσικά πάει εκεί που του δίνουν παραπάνω. Ο πελλος τώρα πλέον απέκτησε κρίση. Ο ΠΕΛΛΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΡΙΣΗ!!! Νιώθουμε να χάνουμε τον πελλον του χωρκου από την ζωή μας. Νιώθουμε να χάνουμε τις εξουσίες μας.

Το θέμα βέβαια με τον πελλο του χωρκου έχει πάρει κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις. Τώρα με τα οικονομικά προβλήματα του τόπου όλο και πιο πολλοί συμπατριώτες μας θέλουν ένα πελλον στην καθημερινότητα τούς. Τα πολιτικά κόμματα κατηγορούν την διακυβέρνηση Χριστοφια για την ολοκληρωτική εξαφάνιση του πελλου χωρκανου. Ο Χριστοφιας όμως λέει και έχει και στατιστικά να το αποδείξει ότι κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του οι πελλοι του χωρκου όχι μόνο δεν εξαφανίστηκαν αλλά αυξηθήκαν κατά πολλές χιλιάδες…

Νιώθουμε ένα τεράστιο κενό δίχως τον πελλον του χωρκου στη ζωή μας.

Ποιος θα μας κάνει να νιώθουμε παιδιά ενός ανώτερου θεού και ράτσας;

Την λύση έδωσε για μια ακόμα φορά ο ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ Κύπρου και νέας Ιουστινιανης Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Σε μια από τις σπάνιες του παρουσίες στην κυπριακή τηλεόραση είπεν κατόπιν συνεννόησης με την Χρυσή Αυγή ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον τον πελλον του χωρκου γιατί τώρα έχουμε τούς ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Ανώτεροι, σπλαχνικοί, σοφότεροι, εργοδότες, προαιρετικοι αλλά και ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.

ΠΗΓΗ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.