Σάββατο , 11 Ιούλιος 2020

Όλοι και Όλες στη Συγκέντρωση Ενάντια Στις Ιδιωτικοποιήσεις

Αύριο, Πέμπτη 27/4 συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου που θα γίνει στις 5:00 το απόγευμα, έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ιδιωτικοποιήσεις 2

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΗΚ

Η κυβέρνηση, με τις οδηγίες του ΔΝΤ, της ΕΕ και των ντόπιων καπιταλιστών, εφαρμόζει μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας και αυταρχισμού που έχει σαν αποτέλεσμα την ανεργία και τις απολύσεις, την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, τη μείωση μισθών, την ελαστικοποίηση των συνθηκών εργασίας και το ξεπούλημα ημικρατικών οργανισμών σε ιδιώτες. Από τη πρώτη στιγμή, οι εργαζόμενοι αντέδρασαν δυναμικά όχι μόνο για να μην χάσουν τις δουλειές τους αλλά και για να υπερασπιστούν το δικαίωμα του λαού να απολαμβάνει κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα. Η μόνη απάντηση της κυβέρνησης ήταν η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας ενάντια σε συγκεντρωμένους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση έδειξε ότι φοβάται τις κοινωνικές αντιδράσεις. Όσο συνεχίζει τις πολιτικές της και η αντίδραση του λαού μεγαλώνει, τόσο θα γίνεται ολοένα και πιο αυταρχική για να μας τρομοκρατήσει. Εμείς απαντάμε ότι δεν φοβόμαστε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις είναι υπόθεση όλων μας. Είναι ένας αγώνας που θα δοθεί από όλη την κοινωνία συνολικά και όχι μόνο απ’τους εργαζόμενους που πλήττονται. Οι ημικρατικοί οργανισμοί είναι δημόσια περιουσία, προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες και ως εκ τούτου δεν πρέπει να έχουν καμιά σχέση με ιδιωτικές επιχειρήσεις που στοχεύουν μόνο στο κέρδος. Απέναντι στο νομοσχέδιο εμείς αντιπροτείνουμε την άμεση κρατικοποίηση όλων των ημικρατικών οργανισμών, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας καθώς και των τραπεζών υπό κοινωνικό έλεγχο. Από εδώ και στο εξής, όλοι οι εργαζόμενοι και πρωτίστως οι εργαζόμενοι που πλήττονται απο τις μνημονιακές πολιτικές πρέπει να διεκδικήσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα τα κεκτημένα μας. Να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια βάζοντας τέλος στις καταστροφικές, για το λαό, πολιτικές. Ενα οργανωμένο απεργιακό κύμα όπου οι εργαζόμενοι θα βγουν στην αντεπίθεση συντεταγμένα μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία ενάντια στην κυβέρνηση και τις πολιτικές της, είναι αναγκαίο όσο ποτέ. Αφού η αστική τάξη και η κυβέρνηση κορυφώνουν την ταξική σύγκρουση, το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και εμείς για να τους νικήσουμε.

Μέσα σε μια συγκυρία όπου η ξένη αλλά και η εγχώρια αστική τάξη έχουν βαλθεί να ‘λύσουν’ το κυπριακό ζήτημα, οι εργαζόμενοι πρέπει να ξαναβγούμε στο προσκήνιο. Η παρουσία των τουρκοκύπριων εργαζομένων στις κινητοποιήσεις των ελληνοκύπριων συναδέλφων τους αποτελεί μια ελπιδοφόρα κίνηση αφού τη μόνη βιώσιμη λύση για το κυπριακό μπορεί να τη δώσουν οι εργαζόμενοι όταν είναι ενωμένοι. Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, ντόπιοι και μετανάστες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούμε να τους σταματήσουμε και να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον.

logo41

 

logo41.png

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.