Πέμπτη , 29 Οκτώβριος 2020

Οι μητέρες πατρίδες και ο βιασμός της Κόρης

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τις επιθέσεις, μετά από προτροπή του Ερντογάν, που δέχεται η εφημερίδα «Αφρίκα» στη Βόρεια Κύπρο. Μέτα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας όπου ανοιχτά κατηγορεί την Τουρκία ότι ξεκινά άλλη μια εισβολή όπως και το 74, τα γραφεία της εφημερίδας δέχτηκαν επίθεση από εξαγριωμένο πλήθος εθνικιστών, απειλώντας τον εκδότη της, Σενέρ Λεβέντ, όπως και το προσωπικό της εφημερίδας. Κατόπιν αρκετοί προοδευτικοί και αριστεροί Τ/κ βρέθηκαν έξω από την εφημερίδα για να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους. Βρέθηκαν όμως αντιμέτωποι με την αστυνομία και τους φασίστες.

Το συγκεκριμένο γεγονός μπορεί να διαβαστεί βολικά από τα κόμματα και τον κόσμο που διαφωνούν με τη λύση και την ομοσπονδία, ώστε να προσπαθήσουν μέσω αυτού να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά την άρνηση τους , αναζωπυρώνοντας τα φοβικά επιχειρήματά τους. Η συγκεκριμένη επίθεση όμως δεν έγινε ούτε από Τούρκους ή Τουρκοκύπριους. Έγινε από φασίστες!

Η αποτυχία των συνομιλιών και ο λανθασμένος τρόπος με τον οποίον χειρίστηκε η κυβέρνηση Αναστασιάδη τις διαπραγματεύσεις ευθύνονται για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στις τελευταίες τ/κ εκλογές. Όσο πιο πολύ παρατείνονται οι συνομιλίες και όσο προσπαθούν να φέρουν μια λύση από τα πάνω που δεν θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κυπριακού λαού αλλά άλλων οικονομικών συμφερόντων, δηλαδή είτε του ελληνικού είτε του τουρκικού είτε του ντόπιου ανθενωτικού κεφαλαίου, τόσο θα ενισχύονται οι ακροδεξιές φωνές.

Δεν ξεχνάμε ποιοι κάνουν τα επεισόδια έξω από το σύνδεσμο του ΑΠΟΕΛ!
Δεν ξεχνάμε ποιοι έκαναν την επίθεση στον Ταλάτ στη Λεμεσσό!

Δεν ξεχνάμε ότι οι φασίστες που επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας «Αφρίκα» είναι ουσιαστικά οι ίδιοι με τους φασίστες που επιτέθηκαν στο ΤΕΠΑΚ στην εκδήλωση για την Ομοσπονδία. Είναι οι ίδιοι που δεν δέχονται καμία αλήθεια πέρα από την δικιά τους και επιτίθενται σε όποιον άλλον εκφέρει διαφορετική γνώμη. Πίσω όμως από τη δήθεν αγάπη για την πατρίδα τους υπάρχει η αγάπη για τα ξένα και ντόπια οικονομικά συμφέροντα τα οποία και εξυπηρετούν.

Είτε λέγονται Γκρίζοι Λύκοι είτε ΕΛΑΜ και οι δύο εξυπηρετούν το μίσος, δεν θέλουν μια Κύπρο ανεξάρτητη και ελεύθερη όπου αφέντης στον τόπου του θα είναι οι Κύπριοι και μετανάστες εργαζόμενοι αλλά προτιμούν να είναι δούλοι σε ξένα συμφέροντα. Οι φασίστες και στις δύο μεριές του νησιού εξυπηρετούν το ίδιο σχέδιο, αυτό της Διχοτόμησης. Δεν σκοπεύουμε να τους αφήσουμε να υλοποιήσουν αυτό το σχέδιο

Καλούμε σε στήριξη της «Πορεία ειρήνης και δημοκρατίας» την ερχόμενη Παρασκευή 26/1 στις 15.30 που διοργανώνει η συνδικαλιστική πλατφόρμα στo βορρά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.