Δευτέρα , 25 Μάιος 2020

Αρχή Λιμένων: Οι λιμενεργάτες συνεχίζουν να αντιστέκονται

CPA-apergia1

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια ξεκινούν πάλι κινητοποιήσεις αντιστεκόμενοι στις περικοπές που επιχειρεί να επιβάλλει η διοίκηση. Συγκεκριμένα, απέρριψαν τον εκβιασμό της διοίκησης για μειώσεις στις υπερωριακές απολαβές τους και απαντούν στην επίθεση με αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση. Οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων γνωρίζουν ότι οι περαιτέρω μειώσεις μισθών δεν πρόκειται να είναι το τέλος του κακού. Ήδη από πέρυσι η εργοδοσία -στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης- ζήτησε θυσίες οι οποίες έγιναν αποδεκτές: περικοπές μισθών, τσεκούρι στην ΑΤΑ και σε άλλες πρόνοιες των συλλογικών συμβάσεων.

Όλοι ξέρουμε πια ότι ο τελικός στόχος είναι οι μαζικές απολύσεις και η συνολική διάλυση των εργασιακών τους δικαιωμάτων μέσα από την ιδιωτικοποίηση της Αρχής Λιμένων που προβλέπει το μνημόνιο. Και αυτό το ξέρουν πρώτοι και καλύτεροι οι ίδιοι οι λιμενεργάτες. Πριν 15 μέρες είχαν διακόψει τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για να πάνε σε διαβούλευση με το υπουργείο εργασίας. Η διοίκηση εξέλαβε αυτή τους την κίνηση ως υποχώρηση και επανήλθε ζητώντας το κεφάλι τους στο πιάτο. Έχει έρθει, όμως, η ώρα της αλήθειας, τόσο για τις κούφιες υποσχέσεις της υπουργού εργασίας που λειτουργεί ανοιχτά ως εκπρόσωπος της εργοδοσίας, όσο και για τη διασπαστική στάση της ΣΕΚ που διαφώνησε με τις κινητοποιήσεις, διαχώρισε τη θέση της από τις υπόλοιπες συντεχνίες και ζήτησε από τα μέλη της να εργαστούν κανονικά.

Έχει έρθει η ώρα, οι ίδιοι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να επιβάλλουν στις ηγεσίες των συντεχνιών και στη διοίκηση της Αρχής Λιμένων τις διεκδικήσεις τους. Είμαστε αλληλέγγυοι στους λιμενεργάτες γιατί έχουν το δίκιο με το μέρος τους και γιατί ο αγώνας τους πρέπει να γίνει  αγώνας όλων των εργαζόμενων.

logogranazi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.