Σάββατο , 11 Ιούλιος 2020

Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος …πρέπει να τον τσακίσουμε

(Με αφορμή τις γραπτές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά  Νικολάου τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ότι  δεν υπάρχουν νεοφασιστικές κινήσεις στην Κύπρο, ούτε οργανώσεις που διακατέχονται από άκρατο εθνικισμό ή προωθούν είτε τον ρατσισμό είτε την ξενοφοβία και με μια άκρατη οργή που πηγάζει από τη χθεσινή δολοφονία αντιφασίστα αγωνιστή στο Κερατσίνι)

antifaΟ φασισμός πότε δεν πρόσφερε κάτι καινούργιο ή καλό στις ανθρώπινες κοινωνίες. Πρόσφερε 80 εκατομμύρια νεκρούς εργάτες, φρίκη και καταστροφή την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και χιλιάδες δολοφονίες φτωχών ανθρώπων από τις νεοναζιστικές συμμορίες τα χρόνια που ακολούθησαν. Πάντα ήταν, είναι και θα είναι το δεκανίκι του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, ειδικά σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης.

Έτσι και σήμερα το ίδιο το κεφάλαιο με τους εκπρόσωπους του στη κυβέρνηση ανοίγει τα χαρτιά του και προστατεύει τους φασίστες. Με αυτό τον τρόπο τους προετοιμάζει το έδαφος ώστε τα τάγματα εφόδου να  στηρίξουν τις κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση. Αν δεν μπορέσει ο κατασταλτικός μηχανισμός του αστικού κράτους να σταματήσει τις αντιστάσεις που θα ξεσπάσουν απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, θα αναλάβει τη βρομοδουλειά το μακρύ του χέρι, οι φασίστες.

Για αυτό το λόγο η ‘δικαιοσύνη’ που εκπροσωπεί ο κ. Ιωνάς είναι επιλεκτικά τυφλή απέναντι στα φασιστικά εγκλήματα. Να θυμίσουμε λοιπόν στον κ. Ιωνά και τον κάθε αστό εκμεταλλευτή, ότι οι αδελφικές με την ελληνική δολοφονική Χρυσή Αυγή, εθνικιστικές συμμορίες που δρουν εδώ και χρόνια στη Κύπρο είναι οργανώσεις  χιτλερικής και χουντικής εμπνεύσεως που μαχαιρώνουν τουρκοκύπριους καλλιτέχνες σε φεστιβάλ, χτυπούν και τραυματίζουν φτωχούς και αντιφασίστες λαχειοπώλες, τραμπουκίζουν καθημερινά ανυπεράσπιστους μετανάστες εργάτες, επιτίθενται σε αγωνιστές της αριστεράς  και απειλούν όποιον έχει διαφορετική άποψη  με μόνο στόχο να καθυποτάξουν με τη βία την κοινωνία στο φόβο.

Με  συνθήματα του  τύπου “κάθε ξένος εργάτης  ένας κύπριος  άνεργος”,  με άθλια ιδεολογήματα περί “καθαρότητας του αίματος” και λαϊκιστικές, εθνικιστικές κορώνες, οι φασίστες επιχειρούν να σπείρουν το μίσος μέσα στο λαό και την εργατική τάξη και να την  παραδώσουν  φοβισμένη και διασπασμένη πλέον στους κεφαλαιοκράτες.

Για όλους εμάς, τους εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές, άνεργους και συνταξιούχους το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την πραγματική δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτο. Η αντίσταση μας ενάντια σε οτιδήποτε οδηγεί την κοινωνία στην εξαθλίωση και το φασισμό είναι δεδομένη.

Έχει έρθει, λοιπόν, η ώρα να χτίσουμε ένα πλατύ ενιαίο μέτωπο αντιφασιστικής πάλης με όλους τους φορείς, τα σωματεία, τις συλλογικότητες, τις οργανώσεις και την τοπική κοινωνία για να απομονώσουμε τους φασίστες και να τσακίσουμε το φασισμό. Ένα μέτωπο που δεν θα δίνει την ευκαιρία στους μνημονιακούς να ξεπλυθούν από τα ταξικά αμαρτήματά τους, γιατί ο αντιφασιστικός αγώνας πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τις κυβερνήσεις των τραπεζιτών, ενάντια, δηλαδή, στις πολιτικές που τρέφουν το φασισμό.

Ένα τέτοιο μέτωπο είναι αναγκαίο για να αποτρέψουμε, όσο είναι καιρός, τις νύχτες των κρυστάλλων που οραματίζονται οι ντόπιοι οπαδοί του Χίτλερ και να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για όλους μας.

logo41

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.