Τρίτη , 26 Μάιος 2020

Έσπευσε η ΜΜΑΔ και ο Χάσικος σε εκλογικό κέντρο Τ/Κ

Οι φόβοι για καταπάτηση του εκλογικού δικαιώματος Τ/Κ ψηφοφόρων στις ευρωβουλευτικές εκλογές φαίνεται να επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο. Χιλιάδες Τ/Κ στερούνται σήμερα το δικαίωμα της ψήφου με τρόπο ρατσιστικό και πολιτικά αποκλειστικό. Στο εκλογικό κέντρο του Τμήματος Πολεοδομίας, παρά το Λήδρα Πάλας, όπου ψηφίζουν οι Τουρκοκύπριοι δημιουργήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να κληθεί η ΜΜΑΔ (!). Η πιθανότητα βλέπετε, οι πλείστοι εκ των Τ/Κ ψηφοφόρων να ψήφιζαν αριστερά κόμματα και συνδυασμούς (όπως σωστά επισημαίνουν σε κείμενο τους οι σύντροφοι από την Αγκάρρα) έσπειρε τον φόβο στις τάξεις της δεξιάς με αποτέλεσμα να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να στερήσουν σε αρκετούς Τ/Κ το εκλογικό τους δικαίωμα.

Παραθέτουμε πιο κάτω αναδημοσίευση για το τι έγινε σήμερα (25/5/2014) στο εκλογικό κέντρο Πολεοδομίας στη Λευκωσία

 

Την υστάτη και μετά από παρέμβαση του υπουργού εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου απεφέυχθησαν τα χειρότερα στο εκλογικό κέντρο του Τμήματος Πολεοδομίας, παρά το Λήδρα Πάλας, όπου ψηφίζουν οι Τουρκύπριοι.

Γύρω στις 11:00 όταν πήγε στο Κέντρο για να ψηφίσει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σενέρ Λεβέντ, τον συνόδευσαν φίλοι και συνεργάτες του οι οποίοι ανακάλυψαν ότι τα ονόματα τους δεν περιλαμβάνονται στον εκλογικό κατάλογο. Ένας εξ αυτών ο πρόεδρος των Τ/Κ δασκάλων και μέλος της Γραμματείας της διεθνούς οργάνωσης εκπαιδευτικών Σενέρ Ελτζίλ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε σφόδρα καθώς το δικό του όνομα δεν ήταν στον κατάλογο και ζήτούσε από τον προεδρεύοντα του εκλογικού κέντρου να το δοθεί μια βεβαίωση για το λόγο που δεν μπορούσε να ψηφίσει. ο Ελτζίλ δήλωσε ότι δεν θα έφευγε από το σημείο πόυ δίδονται τα ψηφοδέλτια αν δεν του δινόταν σχετική βεβαίωση. Ο προεδρεύων του κέντρου, απάντησε ότι δεν μπορεί να δώσει τέτοια βεβαίωση και κάλεσε την αστυνομία να κάμει τη δουλειά της. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μεταπείσουν τον Ελτζίλ ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να μετακίνηθεί. Τότε κλήθηκε η ΜΜΑΔ, ανδρες τους οποίας εμφανίστηκαν σε λίγο ωστόσο οι παριστάμενοι Ε/Κ και Τ/Κ αποδοκίμασαν έντονα την παρουσία της ΜΜΑΔ και τα μέλη της αποχώρησαν κατόπιν οδηγιών από τον υπουργό εσωτερικών ο οποίος στο μεσοδιάστημα είχε ενημερωθεί και έσπευσε στο εκλογικό κέντρο. Ο Σωκράτης Χάσικος συνομίλησε με τον Σενέρ Ελτζίλ και τον Σενέρ Λεβέντ και υποψηφίους του δικοινοτικού συνδυασμού ΔΡΑΣΥ και στη συνέχει έδωσε οδηγίες όπως η Υπηρεσία Εκλογών τυπώσει σχετικό έντυπο-βεβαίωση όπου από τα εκλογικά κέντρα για τους Τ/Κ θα αναγράφεται ο λόγος για τον οποίο δεν επιτρέπεται σε κάποιους Τ/Κ να ψηφίσουν, που δεν είναι άλλος από το ότι δεν δηλώνεται στον σχετικό κατάλογο η διεύθυνση τους, ζήτημα για το οποίο αποφάσισε η Βουλή εν τη σοφία της και το οποίο θα δημιουργήσει σύμφωνα με εκτιμήσεις διπλωματικών κύκλων, πρόβλημα στην Κυπριακή Δημοκρατία, εάν και εφόσον υλοποιήσουν αυτά που δήλωσαν αρκετοί Τ/Κ ότι δηλαδή θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Ο γνωστός Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Σενέρ Λεβέντ, ο οποίος προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, σε δηλώσεις του σε τ/κ και ε/κ κανάλια διαμαρτυρήθηκε έντονα για το συμβάν.

Ο κ. Λεβέντ ανέφερε ότι ο εκλογικός κατάλογος ήταν λειψός και ότι δεν καταρτίστηκε σωστά, καθώς δεν περιελάμβανε όλα τα ονόματα των Τουρκοκυπρίων ψηφοφόρων, οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.