Δευτέρα , 25 Μάιος 2020

Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ – Ελληνικά – Türk – English

Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ – TürkEnglish

ΣΙΚΑΓΟ 1η ΜΑΗ 1886
350.000 εργάτες σε 1.200 εργοστάσια απεργούν και 100.000 εργαζόμενοι διαδηλώνουν σε μια μαχητική πορεία διεκδικώντας 8ωρο και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Ο αγώνας της εργατικής τάξης απέναντι στην εκμετάλλευση του κεφαλαίου ξεσπάει και είναι μακρύς, σκληρός και ανυποχώρητος. Το 8ωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, η άδεια, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν, κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του εργατικού κινήματος.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι μέρα αγώνα, μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και στις θυσίες εκατομμυρίων εργαζομένων. Στους αμέτρητους αγωνιστές που έπεσαν στους σκληρούς ταξικούς αγώνες, υπερασπιζόμενοι την κοινωνική δικαιοσύνη, τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ τιμούμε τους αγωνιστές, που πρωτοστάτησαν για την οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντι στο κεφάλαιο και ίδρυσαν τα συνδικάτα, εργαλεία οργάνωσης, ενότητας, αλληλεγγύης και δύναμης των εργαζομένων. Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά όπως της αρμόζει, με ΑΠΕΡΓΙΑ, συνεχίζοντας την ανειρήνευτη πάλη ανάμεσα στις δυνάμεις της εργασίας και του κεφαλαίου μέχρι την τελική νίκη.

mayday1

ΚΥΠΡΟΣ 1η ΜΑΗ 2014

128 χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι ζουν την βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να πάρει την ιστορική ρεβάνς, να μηδενίσει το κοντέρ των κατακτήσεων και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Ο καπιταλισμός, με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χτίζει τη γη της επαγγελίας για τους εργοδότες. Όλη η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη ζώνη φτηνής, ευέλικτης, ενοικιαζόμενης στρατιάς ανθρώπων, χωρίς δικαιώματα. Βάζουν στο στόχαστρο τη συνδικαλιστική δράση, γιατί θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς συνδικάτα, για να μπορούν να τους ξεζουμίζουν χωρίς εμπόδια.

Η φετινή Πρωτομαγιά, συνδέεται όσο ποτέ, με τους αγώνες στο Σικάγο. Σήμερα, όπως και τότε, προβάλλει ξανά η αναγκαιότητα των μαχητικών συνδικάτων. Η ανασυγκρότηση της συνδικαλιστικής δράσης, στη βάση των αξιών και του μαχητικού συνδικαλισμού, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε και γράφτηκε η ιστορία των αγώνων του εργατικού κινήματος. Ένα οργανωμένο απεργιακό κύμα όπου οι εργαζόμενοι θα βγουν στην αντεπίθεση συντεταγμένα μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία ενάντια στην κυβέρνηση και τις πολιτικές της, είναι αναγκαίο όσο ποτέ. Μιας και σε όλο το νησί κορυφώνεται η ταξική σύγκρουση, το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και εμείς για να τους νικήσουμε.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, που σήμερα δεχόμαστε την πιο σφοδρή και ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου. Σήμερα που εφαρμόζονται οι πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις πιο αντιδραστικές και αντεργατικές κυβερνήσεις της χώρας, σήμερα, χρειαζόμαστε ξανά, την εργατική οργάνωση, τη διεθνιστική ενότητα, την ταξική αλληλεγγύη μας, για να μπορέσουμε ν’ αγωνιστούμε Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, ντόπιοι και μετανάστες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούμε να τους σταματήσουμε και να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον!

Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι
Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι

 

logo41.png

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.