Τετάρτη , 13 Νοέμβριος 2019

Να μην εκμεταλλευτούν το αποτέλεσμα οι ρατσιστές» ζητεί η καμπάνια Lexit

αναδημοσίευση απο το thepressproject 

«Περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν έξοδο από την ΕΕ, αλλά μόνο 3,8 εκατομμύρια ψήφισαν το εθνικιστικό και ρατσιστικό UKIP στις προηγούμενες εκλογές» τονίζει η αριστερή καμπάνια για την έξοδο της Βρετανίας, Lexit σε ανακοίνωση της μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Προσθέτει ότι «είναι υπόθεση της Αριστεράς να συγκρουστεί με τους Συντηρητικούς και τη Δεξιά»

Στην ανακοίνωση της, καμπάνια για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία συμμετέχουν αριστερά κόμματα και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βρετανίας, αναφέρει ότι «η ψήφος για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ εκφράζει πάνω από όλα την απόρριψη ολόκληρου του πολιτικού κατεστημένου από εκατομμύρια ανθρώπους της εργατικής τάξης που έχουν υποφέρει από τη λιτότητα για δεκαετίες»

Υπογραμμίζει την πολύ σημαντική ήττα της βρετανικής κυβέρνησης και συνολικά του κατεστημένου που «υποστήριξε την παραμονή. Το κόμμα των Συντηρητικών, παρ΄ όλους τους ισχυρισμούς για ενότητα, βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο. Είναι ένα μεγάλο σοκ για τον Κάμερον ενώ ο Όζμπορν ανήκει ήδη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.»

Ασκεί παράλληλα δριμεία κριτική στους Εργατικούς και στον ηγέτη τους, Τζέρεμι Κόρμπιν, που θα μπορούσαν να είχαν πρωτοστατήσει στην επιτυχία, αλλά η «Μπλαιρική» τάση τους ανάγκασε τον Corbyn να εγκαταλείψει την θέση του ενάντια στην ΕΕ.

Αναφέρει επίσης ότι «αν δεν θέλουμε τους ρατσιστές να εκμεταλλευτούν το σημερινό αποτέλεσμα, τότε πρέπει να μην τους το επιτρέψουμε. Ένα σημαντικό κομμάτι όσων ψήφισαν έξοδο, στήριξε την αποδέσμευση από την ΕΕ για να εναντιωθεί στη λιτότητα και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που είναι δομικό συστατικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι έχουν χειροτερέψει τις συνθήκες διαβίωσής τους. Δεν πρέπει να βιάζονται κάποιοι να χαρακτηρίσουν εκατομμύρια ανθρώπους ως ομοϊδεάτες του Farage.

Πολλοί αριστεροί ψήφισαν την παραμονή στην ΕΕ για κατανοητούς λόγους σε ένα πολύ διχαστικό δημοψήφισμα. Είναι η ώρα να ενωθούμε στη βάση των πιο σημαντικών αιτημάτων τα οποία είναι έτοιμοι να στηρίξουν εκατομμύρια άνθρωποι της εργατικής τάξης.

Το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει η Αριστερά τώρα, είναι να συσπειρωθεί γύρω από το σημερινό αποτέλεσμα και να παλέψει κόντρα στους Τόρις.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.