Δευτέρα , 25 Μάιος 2020

Αυτή είναι η απόφαση για τις Κ.Α. – Με «χειρουργικές» κινήσεις έκλεισε την εταιρία η κυβέρνηση

αναδημοσιεύουμε άρθρο από το themaonline που περιγράφει βήμα-βήμα πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη διέλυσε τις κυπριακές αερογραμμές

xaris_kipriakes

Κενά και παραλήψεις στους χειρισμούς του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος με τις πράξεις του έδειξε ότι ο στόχος τους ήταν να κλείσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές, αποδεικνύει η 35σελιδη αρνητική απόφαση της ΕΕ για τον Εθνικό Αερομεταφορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Μικρότερη «ίδια» συμμετοχή στην αναδιάρθρωση των Κ.Α.

Όπως φαίνεται στην απόφαση, το σχέδιο αναδιάρθρωσης που κατέθεσε η πλευρά μας, η συμμετοχή της εταιρίας ήταν €61,1εκ. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ θα έπρεπε το ποσό αυτό να έφτανε το 50% του συνολικού ποσού που χρειαζόταν για την αναδιάρθρωση. Τελικά το παραπάνω ποσό ήταν μόλις το 41,6%

ca1

Δεν υπέβαλε πλάνο ανάκτησης των 66εκ.

Για ανάκτηση του ποσού των €66εκ. που επέβαλε η ΕΕ θέλει τους πρώτους 2 μήνες μετά από την απόφαση να πραγματοποιήσει μια σειρά κινήσεων. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει ότι οι τόκοι του ποσού των 66εκ. μετά από την ημέρα που δόθηκε η παράνομη ενίσχυση και ζητά να παρουσιάσει η κυβέρνηση σειρά μέτρων για την ανάκτηση αυτού του ποσού.

ca2

23εκ. παράνομες ενισχύσεις έδωσε και η κυβέρνηση Αναστασιάδη

Σύμφωνα με τον πίνακα που υπάρχει στην απόφαση της ΕΕ φαίνεται ότι δόθηκε ποσό 23εκ. από τα 66εκ. συνολικά που ζητά να επιστραφούν, δόθηκαν με απόφαση του κ. Χάρη Γεωργιάδη.

ca3

Δεν υποστηρίχθηκε το σχέδιο της Air France

Όπως φαίνεται στην απόφαση, η ΕΕ κατακρίνει τις αρμόδιες αρχές για το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκε ποτέ το σχέδιο της Air France το οποίο μέσα σε διάστημα 2 ετών θα καθιστούσε την εταιρία βιώσιμη. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη υποστήριξε το σχέδιο της KPMG, το οποίο καθιστούσε την εταιρία βιώσιμη σε 5,5χρονια. Η ΕΕ αποδέχεται βιωσιμότητα το πολύ μέσα σε 5 χρόνια και υποστηρίζει ότι το σχέδιο της KPMG θα καθιστούσε βιώσιμη της εταιρία σε 7 χρόνια.

ca4

Χάσαμε το τετράμηνο ελπίδας

Η ΕΕ έδινε διάστημα 4 μηνών στην Κυβέρνηση να βρει τρόπους ανάκτησης του ποσού των €66εκ.

ca5

Μόλις 2 επιστολές στείλαμε το 2014

Τον ίδιο των Υπουργό Οικονομικών που δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει στείλει δεκάδες επιστολές στην ΕΕ για το θέμα, διαψεύδει η ΕΕ η οποία στην απόφασή της τονίζει ότι μόλις 2 επιστολές και αυτές απαντητικές έστειλε η κυπριακή κυβέρνηση.

ca6

Δεν δώσαμε τις απαραίτητες πληροφορίες

Η ΕΕ αναφέρει στην απόφασή της, ότι η κυβέρνηση δεν έπεισε με τα στοιχεία που είχε στείλει και ζητούσε διευκρινήσεις

ca7

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.