Σάββατο , 11 Ιούλιος 2020

Άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά

Ο Κώστας Σακκάς «κρατείται προσωρινά» στις ελληνικές φυλακές εδώ και δυόμισι χρόνια χωρίς να έχει δικαστεί. Στις 4 Ιούνη έληξε και το μέγιστο όριο προφυλάκισής που μπορεί να επιβληθεί σε έναν κρατούμενο κατηγορούμενο για δυο υποθέσεις, που είναι 30 μήνες. Από εκείνη τη μέρα βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας να σταματήσει η παράνομη προφυλάκιση του.

Κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση ‘Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς’, και ενώ υπερασπίζεται τις αναρχικές του ιδέες αρνείται την κατηγορία που του προσάπτουν. Επιπλέον, όσοι από τους κατηγορούμενους έχουν παραδεχτεί τη συμμετοχή τους στους «Πυρήνες» δήλωσαν στις παρεμβάσεις τους στο δικαστήριο πως ο Σακκάς δεν είναι μέλος της οργάνωσης.

Σήμερα, διανύει την 25η μέρα απεργίας πείνας και η κατάσταση της υγείας του είναι οριακή. Η γιατρός που τον παρακολουθεί αναφέρει: «Η κατάστασή του δεν είναι καλή αλλά είναι νοσηρό σε τέτοιες περιπτώσεις να αναφερθώ σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Έχει ό,τι έχουν όλοι οι άνθρωποι μετά από 25 μέρες ασιτίας. Κάνει υπογλυκαιμικά επεισόδια, κάνει ορθοστατική υπόταση. Έχει χάσει το 10% του σωματικού του βάρους».

Για σήμερα και για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί δράσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωση του. Όπως, άλλωστε, σημειώνουν και οι συνήγοροι του «τέτοια κυνική εκτροπή από τη νομιμότητα ξεπερνά τον Σακκά και αφορά ολόκληρη την κοινωνία».logopng

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.