Τετάρτη , 15 Ιούλιος 2020

Δικοινοτικό κίνημα με τις πλάτες της πρεσβείας δεν γίνεται…

Tην περασμένη Τρίτη (27/6) έγινε μία συναυλία στο χώρο δίπλα από το γήπεδο της Τσετίν Καγιά στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, με τίτλο «unity fest». Το περιεχόμενο των στίχων των τραγουδιών που ακουστήκανε ήταν κενό, τουλάχιστον απολίτικ, χωρίς κανένα ουσιαστικό κοινωνικο πρόταγμα πέρα από το γενικολόγο και εύκολα χειραγωγήσιμο σύνθημα της επανένωσης σε ένα χώρο ο οποίος ταυτίστηκε σαν το σημείο επαφής των κινημάτων των δύο κοινοτήτων. Αυτό όμως δεν ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στη συγκεκριμένη εκδήλωση…

Ένας από τους υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο. Οι ΗΠΑ που κρατώντας τα ηνία του ιμπεριαλισμού μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οργανώνούν συστηματικά και χωρίς τέλος εγκλήματα εις βάρος των λαών σε όλη την υφήλιο. Χρηματοδοτούν δηλαδή ένα φεστιβάλ «ειρήνης και επανένωσης» αυτοί που στον βωμό του κέρδους και της επέκτασης της ζώνης επιρροής» τους έχουν προκαλέσει αιματηρούς πολέμους. Οπως και στην περίπτωση της Κύπρου, όπου για να ενισχύσουν την γεωστρατηγική τους κυριαρχία στην περιοχή συνέβαλαν καθοριστικά στη διχοτόμηση  του νησιού.

Το γρανάζι καταγγέλλει την αποδοχή χρηματοδότησης και εξάρτησης από οντότητες (όπως πρεσβείες και ΜΚΟ) που εξυπηρετούν συμφέροντα αλλότρια και αντίθετα από αυτά του λαού. Γιατί κανένα πραγματικό κίνημα δεν χρηματοδοτείται από τους ισχυρούς. Τα πραγματικά κινήματα παίρνουν ζωή από τη δράση των μελών τους. Και εμείς πιστεύουμε ότι μόνο ένα πραγματικό κίνημα μπορεί να φέρει και να περιφρουρήσει την λύση του κυπριακού. Μόνο ένα πραγματικό κίνημα μπορεί να μπει εγγυητής της ειρήνης στο νησί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.