Τρίτη , 13 Απρίλιος 2021

Κάψτε τα όλα, μη μείνει τίποτα

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις των μετώπων της φωτιάς στην Ανατολική Αττική. Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει συνεχώς, το ίδιο και των τραυματιών, ενώ είναι ανυπολόγιστη η οικολογική καταστροφή. Στις περισσότερες περιπτώσεις κόποι μιας ολόκληρης ζωής χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από την λαίλαπα.

Μέσα στην ατμόσφαιρα θρήνου που έχει πνίξει την Ελλάδα και λίγες μόνο βδομάδες μετά την καταστροφή σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως πρόκειται για ακόμη μία περίπτωση εγκλήματος του καπιταλισμού προς τη φύση, το περιβάλλον, τις ίδιες μας τις ζωές.

Δεν είναι μόνο η αμέλεια του ανθρώπου που μπορεί να σταθεί αφορμή της καταστροφής. Το κυρίαρχο είναι τα συμφέροντα εκείνων που δεν θα διστάσουν πάνω στις στάχτες και τον πόνο του κόσμου να κερδίσουν, είτε είναι διάφοροι πολιτικοί που με πατριωτικές κορώνες θα κατηγορούν τους πάντες, παπάδες που θα μιλούν για οργή Θεού για να γεμίσουν τα παγκάρια τους, είτε είναι επιχειρήσεις που αφού εκμεταλλεύτηκαν οικονομικά τον κόσμο και τον ρίξανε στα 400€ θα δώσουν λίγα ψίχουλα στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.

Κάποιοι πάνω στα αποκαΐδια προετοιμάζουν επιχειρήσεις, αιολικά πάρκα και ορυχεία βωξίτη. Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι τα Γεράνεια Όρη, που καίγονται ακόμα, είναι πλούσια σε μετάλλευμα βωξίτη και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την εξόρυξη τους παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Για άλλη μια φορά θα κηρυχθεί κάποιο πένθος αλλά τέτοια φαινόμενα θα είναι όλο και πιο συχνά όσο υποτιμάται ο δημόσιος τομέας, όσο οι πυροσβέστες είναι ελάχιστοι και κακοπληρωμένοι συμβασιούχοι που καλούνται να δώσουν κάθε φορά τέτοια υπεράνθρωπη μάχη, όσο ο εξοπλισμός και τα οχήματα είναι ελάχιστα και η Δασική Υπηρεσία αποδιοργανωμένη.

Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν γιατί αλλιώς θα συνηθίσουμε στην καταστροφή. Τα μνημόνια που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα, τα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα, η λογική του λιγότερου Κράτους, της ανταποδοτικότητας, της «υγιούς» ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την συνολική εγκατάλειψη των κοινωνικών δομών προστασίας είναι ένας μονόδρομος που οδηγεί στην καταστροφή του λαού και του φυσικού περιβάλλοντος.

Η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης είναι τεράστια καθώς και όλου αυτού του πολιτικού συμφερτού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Χρυσή Αυγή και λοιπών που τόσα χρόνια δεν νοιάζονται για την κοινωνία και τον λαό, αλλά έρχονται κατόπιν εορτής να μαζέψουν ψήφους.

Η αλληλεγγύη είναι η δικιά μας απάντηση σε κάθε λαό που υποφέρει, έμπρακτη για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες των ανθρώπων. Στηρίζουμε την συλλογή ξηράς τροφής και ειδών πρώτης ανάγκης (γάζες, Betadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα), που γίνεται στο κεντρικό funclub της Θύρας 9. 

  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.