Σάββατο , 11 Ιούλιος 2020

Κανεί πιον με τον πόλεμο

Για άλλη μια φορά γινόμαστε θεατές σε μια ωμή παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων απέναντι στον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας. Όσοι πύραυλοι δεν πέσανε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος θα πέσουν τώρα μαζεμένοι για την «επίτευξη της ειρήνης» στην Συρία. Οι «πολιτισμένες» χώρες της Δύσης υπερασπίζονται με βόμβες και έναν νέο κύκλο αίματος τον άμαχο πληθυσμό.

Η νέα επέμβαση δεν έχει άλλο στόχο παρά να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ που συγκρούονται με αυτά της Ρωσίας. Στο πλαίσιο αυτού του αιματηρού ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού που διαλύει τη Συρία και καταστρέφει το λαό της, πλασάρονται μια σειρά από αντιδραστικές περιφερειακές δυνάμεις (Τουρκία, Ισραήλ, Σ. Αραβία, Ιράν) σαν νέοι ήρωες και σωτήρες. Κίνητρό τους είναι τα πετρέλαιο και η γεωπολιτική ισχύς και όχι φυσικά το δίκιο και η ελευθερία του λαού της Συρίας και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής.

Σε αυτό το σκηνικό, δυστυχώς, η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος μετατρέπονται σε προκεχωρημένα αβύθιστα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σε άφωνα παρακολουθήματα του Ισραήλ και σε «πειραματόζωα» των πιο επιθετικών κύκλων της Δύσης, τα οποία «πειραματόζωα», ως συνήθως, είναι τα πρώτα που θυσιάζονται στους συμβιβασμούς, στις τακτικές κινήσεις και πολύ περισσότερο στις υποχωρήσεις των ισχυρών «προστατών» τους. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη αφήνει τα αεροπλάνα να φεύγουν από τη βάση του Ακρωτηρίου και να σκορπούν τον θάνατο. Πιστεύουν ότι η Μ. Βρετανία και οι σύμμαχοι θα μας σώσουν αν κάτι πάει στραβά ξεχνώντας το πόσο εύκολα έχουν ιστορικά αφήσει τον Κυπριακό λαό ξεκρέμαστο και μόνο του.

Η μόνη λύση είναι να αγωνιστούμε σε κοινό συντονισμό σε Βόρεια και Νότια Κύπρο για ένα αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα, που στρέφεται και ενάντια στους κυβερνητικούς τυχοδιωκτισμούς της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, του Ακραίου Κέντρου των Φασιστών και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Πάλη για την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς στο Αιγαίο, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτοί οι στόχοι απαιτούν την κινητοποίηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός βομβαρδισμός από ΗΠΑ-Γαλλία-Βρετανία στη Συρία. Έξω όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και ξένοι στρατοί από τη Συρία.

Έξω οι βάσεις από την Κύπρο. Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.

Όχι στις εξορύξεις στην ΑΟΖ, όχι αίμα για το πετρέλαιο, όχι στον ανταγωνισμό Ελλάδας-Κύπρου- Τουρκίας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των πολυεθνικών.

Καλούμε στην Αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία τη Δευτέρα, 16 Απριλίου, ώρα 18:00 μ.μ. έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στη Λευκωσία

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.