Σάββατο , 11 Ιούλιος 2020

Καμία ανοχή στους Νεοναζί

antifaxcy

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της χρυσής αυγής.

Η δολοφονία του Παύλου αποτέλεσε ένα τραγικό ορόσημο μιας μακρόχρονης πορείας άσκησης δολοφονικής βίας εκ μέρους της νεοναζιστικής οργάνωσης. Απολαμβάνοντας πλήρη κάλυψη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και την αστυνομία, η ΧΑ κλιμάκωσε τη δράση της εναντία σε ομάδες που αποτελούν πάγιο στόχο των φασιστών ανά την υφήλιο: Φτωχούς μετανάστες, αριστερούς συνδικαλιστές, ομοφυλόφιλους, αντιφασίστες, αλλά και ενάντια σε οποιονδήποτε άλλον στέκεται απέναντι στις μισάνθρωπες ιδέες και τις δολοφονικές πρακτικές τους.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα οριοθετεί μια νέα εποχή τόσο για την κατάσταση της ακροδεξιάς όσο και για το αντιφασιστικό κίνημα. Αφενός γιατί αποδείχθηκε ότι οι φασίστες, στις σημερινές συνθήκες, μπορούν να κατακτήσουν την επιχειρησιακή δυνατότητα και την πολιτική άνεση να στήνουν ακόμη και εν ψυχρώ δολοφονίες «αντιπάλων» παίζοντας το βρώμικο παιχνίδι των κυβερνώντων. Αφετέρου, γιατί η διαπίστωση αυτή λειτούργησε σαν καταπέλτης οργής και συσπείρωσης των εργαζόμενων και των νέων. Αποκάλυψε την υποκρισία της κυβέρνησης, που αναγκάστηκες να πάρει κάποια στοιχειώδη καταστατικά «μέτρα», και ανέδειξε τη κρισιμότητα της πάλης τόσο εναντία στα φασιστικά μορφώματα όσο και στις πολιτικές φτωχοποίησης και διάλυσης της κοινωνίας που επιβάλλουν τα μνημόνια και που τα τρέφουν.

Οι διαπιστώσεις αυτές αφορούν σε ανησυχητικό βαθμό και την κυπριακή πραγματικότητα. Η οικονομική κρίση και η λιτότητα που επιβάλλεται από τις μνημονιακές πολιτικές, δημιουργούν το ίδιο πρόσφορο έδαφος για τη διόγκωση των υπαρκτών ακροδεξιών και φασιστικών τμημάτων της κοινωνίας. Το ΕΛΑΜ, νεοναζιστική οργάνωση ιδρυμένη από μέλη της Χρυσής Αυγής και περήφανος υποστηρικτής της, έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής με σωρεία επιθέσεων, προπηλακισμών και εμετική ρατσιστική προπαγάνδα. Ταυτόχρονα, οι ακροδεξιές θέσεις και η επίδειξη ανοχής σε ρατσιστικά φαινόμενα, αποτελούν ψωμοτύρι κυβερνητικών και άλλων στελεχών του πολιτικού κόσμου. Είναι βέβαιο, ότι χωρίς την πλατύτερη δυνατή κινητοποίηση των εργαζόμενων, των νέων, των αντιρατσιστών και των αντιφασιστών, σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Στις 18 Σεπτέμβρη, επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, διαδηλώνουμε ενάντια στο φασισμό και στις πολιτικές που τον τρέφουν. Τη λιτότητα, τον εθνικισμό και το ρατσισμό.

Συγκέντρωση: Πέμπτη 18/9, Υπ. Εσωτερικών (Λευκωσία) στις 6.30 μμ
Πορεία: Ελληνική Πρεσβεία- Άνοιγμα Λήδρας

logogranazi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.