Σάββατο , 11 Ιούλιος 2020

BIOTEK: Η εργοδοτική κοροϊδία συνεχίζεται … Οι εργαζόμενοι απαντούν με στάση εργασίας

Απλήρωτοι για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΤΕΚ στα εργοτάξια του Βασιλικού στη Λεμεσό. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σήμερα σε 4ωρη στάση εργασίας  για να απαιτήσουν για άλλη μια φορά τα αυτονόητα, την καταβολή του μισθού τους για το μήνα Μάρτιο.

06 FEB14_042 Apergia Limani

Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε απεργίες και στάσεις εργασίας τον προηγούμενο Ιανουάριο και Φεβρουάριο για τους ίδιους, ακριβώς, λόγους.

Όπως φαίνεται η κοροϊδία και η απλήρωτη εργασία έχει γίνει κανόνας πλέον στην εταιρία ΒΙΟΤΕΚ αφού τίποτα δεν υλοποιήθηκε από τις υποσχέσεις που δόθηκαν κατά την διάρκεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων. Και σαν να μην έφταναν αυτά, το τελευταίο διάστημα η ΒΙΟΤΕΚ προχωρά σε συνεχείς απολύσεις εργατών για να πάρει στη θέση τους άλλους χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που θα τους αναγκάζει να δουλεύουν σαν σκλάβους με μισθούς πείνας και εξοντωτικά ωράρια. Αυτή η κίνηση έχει διπλό στόχο: Από τη μια να μειώσει το εργατικό κόστος  εκβιάζοντας όλους τους εργαζόμενους να δουλεύουν τζάμπα. Από την άλλη, προσπαθούν να προκαλέσουν εμφύλιο ανάμεσα στους εργαζόμενους, επιβάλλοντας συνθήκες εργασίας δύο ταχυτήτων. Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» ξεδιπλώνεται, για μια ακόμη φορά, σε όλο της το μεγαλείο

Το πρωτοφανές θράσος της εταιρίας είναι αποτέλεσμα της παράδοσης της οικονομίας από την πολιτική εξουσία στις ορέξεις του κεφαλαίου. Η εργοδοτική αυθαιρεσία έφτασε σε πρωτόγνωρα επίπεδα, γεγονός που έχει φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο και τους εργαζόμενους σε απόγνωση. Οι εργαζόμενοι, όμως, δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα. Απάντησαν άμεσα με νέα στάση εργασίας σήμερα (Δευτέρα, 14/4).

Οι προηγούμενες διαμεσολαβήσεις και  προσπάθειες των συντεχνιακών υπαλλήλων να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων  τον περασμένο Φεβρουάριο, αποδείχτηκαν ανεπαρκείς στο να αντιμετωπίσουν συνολικά και ουσιαστικά το ζήτημα. Η διοίκηση της ΒΙΟΤΕΚ εξακολουθεί να εφαρμόζει κατά γράμμα τις αντεργατικές της τακτικές ξεφτιλίζοντας για ακόμα μια φορά τις ηγεσίες των συντεχνιών που, απλώς, παρατηρούν αμήχανα την διάλυση των εργασιακών κεκτημένων, ανήμπορες ή και απρόθυμες να επέμβουν.

Όμως δεν θα τους περάσει. Αφού δεν μπορούν ή δεν θέλουν, πλέον, οι ηγεσίες των συντεχνιών, ας γίνουμε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτου ειδικότητας και επαγγέλματος , ντόπιοι και μετανάστες , άνεργοι και φοιτητές,  μπροστάρηδες του αγώνα, με Εργατικές Πορείες, Διαμαρτυρίες, Γενικές Απεργίες Διαρκείας. Για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που έχει ξαπολήσει το  κεφάλαιο και να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Μόνο έτσι οι συντεχνίες θα ξυπνήσουν από τον λήθαργο, Μόνον έτσι θα αντιληφθούμε επιτέλους την δύναμη που έχουμε στα χέρια μας σαν εργαζόμενοι. Μόνο έτσι θα πραγματοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας, Μόνο έτσι θα έρθουν οι νίκες για ολόκληρη την εργατική τάξη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η οργάνωση της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις της πρωτομαγιάς είναι καθήκον όλων μας. Γιατί η πρωτομαγιά δεν είναι γιορτή, είναι απεργία. Και είναι απαραίτητο να της ξαναδώσουμε το πραγματικό της νόημα.

logo41

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.