Πέμπτη , 29 Οκτώβριος 2020

Γρανάζι: η «δημοσιογραφική» λάσπη δεν μας αγγίζει

Τις τελευταίες ώρες παρακολουθούμε τη δυσφήμιση μιας ολόκληρης οργάνωσης και των μελών της, ξεκινώντας από το δημοσίευμα στον alphanews και συνεχίζοντας με αναμασημένες πληροφορίες από άλλες ειδησεογραφικές σελίδες. Η διαφαινόμενη έκταση που έχει λάβει το σκάνδαλο στο ΤΕΠΑΚ δεν αποτελεί επ’ ουδενί δικαιολογία για σκανδαλοθηρία μέσω της παραπληροφόρησης. Μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο για την οργάνωση του Γραναζιού αρκεί πριν προβεί οποιοσδήποτε σε άτοπες, αν όχι σκόπιμα διαστρεβλωμένες, αναφορές, όπως “μυστική τροτσκιστική οργάνωση στην Ελλάδα”.

Το Γρανάζι είναι οργάνωση της ριζοσπαστικής/αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Ιδρύθηκε στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2013. Υπερασπίζεται την κατάργηση της εκμετάλλευσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας και μάχεται ενάντια στο φασισμό, τον εθνικισμό και κάθε μορφή ρατσιστικών και σεξιστικών διακρίσεων. Οι οικονομικοί πόροι της οργάνωσης βασίζονται αποκλειστικά στις ανιδιοτελείς συνδρομές των μελών της και δεν υπάρχει οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο. 

Η χρήση φαντασιακών προσδιορισμών και σεναρίων για αύξηση ακροαματικότητας, εξυπηρέτηση προσωπικών ή πολιτικών σκοπιμοτήτων αφήνει ανεπηρέαστες τις αξίες και την κινηματική δράση της οργάνωσής μας.

Ως οργάνωση, καταγγέλλουμε δημόσια τα εν λόγω δημοσιεύματα καθώς και οποιαδήποτε αναφορά για εμπλοκή της οργάνωσης στο σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ. Αναμένουμε την άμεση δημόσια διόρθωση της οποιασδήποτε σχετικής αναφοράς κι επιφυλασσόμαστε για λήψη κάθε δυνατού νομικού μέτρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.