Σάββατο , 11 Ιούλιος 2020

το γρανάζι για την 21η Μάρτη

Στον πόλεμο και στο ρατσισμό αντιστεκόμαστε με αλληλεγγύη

antifa1
φωτο από την αντιρατσιστική πορεία του Σαββάτου 19Μ στη Λευκωσία

Η επιβολή τεχνητών διαχωρισμών μεταξύ των ανθρώπων και ο κατακερματισμός τους σε χίλιες δυο «κατηγορίες» (ξένοι – ντόπιοι, άντρες – γυναίκες, φυσιολογικοί – ανώμαλοι, ικανοί – ανίκανοι κλπ) ήταν και εξακολουθεί να είναι η αγαπημένη συνταγή των οικονομικά και πολιτικά ισχυρών στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τα συμφέροντά τους. Το κόλπο είναι απλό. Όσο περισσότερο αναλωνόμαστε στο μεταξύ μας ανταγωνισμό για δήθεν προνόμια και κοινωνική καταξίωση, τόσο λιγότερο αποκρύπτεται ο ρόλος της οικονομικής και πολιτικής ελίτ στη λήψη αποφάσεων που χειροτερεύουν τις ζωές όλων μας.

Με αφορμή την 21η Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, καλούμε όλους και όλες, να αντισταθούμε στις πολιτικές της Ευρώπης – Φρούριο που κλείνει τα σύνορά της στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας, κινητοποιεί εναντίον τους την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και  συκοφαντεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως  «τρομοκράτες» για να συγκαλύψει το πραγματικό πρόβλημα:  την πολιτική «αποτροπής των ροών» με τους εκατοντάδες πνιγμένους στο Αιγαίο και τη στρατιωτική εμπλοκή της ΕΕ στη Συρία και τη Μέση Ανατολή. Η κυπριακή κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη με τις κυβερνήσεις των χωρών της την ΕΕ για τις εκατόμβες των πνιγμένων προσφύγων και μεταναστών. Η συστηματική χρήση της βάσης του Ακρωτηρίου στον πόλεμο στη Συρία χωρίς την παραμικρή αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης μας κάνει συνένοχους στη σφαγή και αυτό δεν μπορούμε το επιτρέψουμε.

Όλοι εμείς που αποτελούμε την εργατική τάξη του νησιού και είμαστε ο πραγματικός πλούτος της χώρας δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από την άμεση ή έμμεση συμμετοχή μας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο για το ξαναμοίρασμα του πλανήτη. Οι λαοί της περιοχής δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, το αντίθετο, μας ενώνει ο κοινός αγώνας ενάντια στους καταπιεστές και οι διεκδικήσεις μας για ζωή, γη και ελευθερία. Έχουμε λοιπόν χρέος να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια τους και να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη στους λαούς που μαστίζονται αυτή τη στιγμή με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας. Μια μαζική αντιπολεμική καμπάνια είναι ένα πρώτο βήμα για την έμπρακτη αντίθεση μας στον πόλεμο και μια προσπάθεια να εκφραστούν -επιτέλους- οι ανάγκες και τα όνειρα των πολλών και όχι τα συμφέροντα των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου. Ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές των εργαζόμενων και των καταπιεσμένων όλου του πλανήτη και αγωνιζόμαστε για:

  • Τη δημιουργία ασφαλών δρόμων διέλευσης, άμεσης χορήγησης ασύλου και νομιμοποιητικών εγγράφων σε πρόσφυγες και μετανάστες σε όποια χώρα της ΕΕ το επιθυμούν
  • Ανοιχτά σύνορα στους πρόσφυγεςκαι νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν στην Κύπρο
  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η εμπλοκή της Κύπρου σε αυτές. Έξω οι βάσεις του θανάτου από το νησί
  • Την ανατροπή των πολιτικών που μας επιβάλλουν τη φτώχεια και την ανεργία

antifa2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.