Δευτέρα , 25 Μάιος 2020

φασιστική γλίτσα

Διασχίζοντας πριν λίγες μέρες τη λεωφόρο Μακαρίου στη Λεμεσό, πρόσεξα ότι σε κεντρικότατο σημείο του δρόμου αυτού, άνοιξε γραφεία μία νεοεμφανιζόμενη φασιστική οργάνωση με τα αρχικά Ε.Α.Κ (εθνικιστικό απελευθερωτικό κίνημα). Ο χώρος αυτός (που μέχρι πριν λίγο καιρό στέγαζε μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών), έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που εξωτερικά τουλάχιστο αναδύει όσο πιο έντονα γίνεται τον εθνικιστικό-φασιστικό και μισαλλόδοξό του ρύπο. Αν τυχόν περάσετε από εκεί θα το διαπιστώσετε.

Πραγματικά διερωτώμαι αν έχει το δικαίωμα και την ασυλία η οποιαδήποτε φασιστική οργάνωση που ξεφυτρώνει να ανοίγει γραφεία οπουδήποτε θέλει με στόχο βέβαια τη διάδοση των φασιστικών της πιστεύω (δηλ. του μίσους και της μισαλλοδοξίας),την προσάρτηση μελών μέσω μιας κίβδηλης προπαγάνδας, την οργάνωση εκδηλώσεων κ.λπ. Να σημειώσω εδώ πως πρόκειται για την οργάνωση που πριν ενάμιση περίπου χρόνο έκανε την τραμπούκικη επίθεση στο τεπάκ σε εκδήλωση των συλλογικοτήτων  Γρανάζι’ & Αριστερή Κίνηση – Θέλουμεν Ομοσπονδία και κτυπήθηκαν άτομα!

Θα μου πείτε δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα. Ξέρετε, με το ίδιο σκεπτικό η δημοκρατία της Βαϊμάρης τη δεκαετία του ΄30 επέτρεψε και ανέχτηκε την ίδρυση και δράση του ναζιστικού κόμματος. Τη συνέχεια όλοι τη ξέρουμε… Και επειδή η ιστορία τείνει να επαναλαμβάνεται, ας προβληματιστούμε όλοι με την άνοδο της ακροδεξιάς όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σ΄ όλη την Ευρώπη… Μπορεί οι φασιστικές οργανώσεις στην Κύπρο να μην είναι ικανές βέβαια να πυροδοτήσουν ένα παγκόσμιο πόλεμο, σκεφτείτε όμως το εξής: Πρώτον, ο φασίστας όσο βρίσκει έδαφος αποθρασύνεται. Πάμπολλα τα ιστορικά παραδείγματα. Δεύτερο, προσηλυτίζουν κόσμο και ιδιαίτερα τη νεολαία που “γοητεύεται» από τον δήθεν “τσαμπουκά” και “αντισυστημισμό” που τους πουλάνε. Τρίτο, από τους κόλπους τέτοιων οργανώσεων ξεφυτρώνουν αυτά τα άτομα που καθώς τους έχουν “δηλητηριάσει” το μυαλό με μια φαιά πλύση εγκεφάλου, κτυπούν τουρκοκύπριους, προβαίνουν σε δολιοφθορές εναντίον τους, κλείνουν οδοφράγματα και γενικά εκδηλώνουν τη φασιστική τους γλίτσα όπως μπορούν… Είναι αυτοί που αν ενδεχομένως κάποια στιγμή φτάσουμε σε μια λύση του εθνικού μας θέματος, όχι μόνο θα εναντιωθούν σ΄ αυτή αλλά θα προσπαθήσουν και να την καταλύσουν! Τρόποι υπάρχουν πολλοί, το είδαμε και στο παρελθόν!

Σωφρονίου Δημήτρης, φιλόλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.