Πέμπτη , 27 Ιούνιος 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΧΤΕΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

protomag1

Την 1η Μαΐου 1886 ο ξεσηκωμός των εργατών του Σικάγο, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας, κατέληξε σε αιματοκύλισμα από την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας. Σήμερα, 130 χρόνια μετά την καθιέρωση της πρωτομαγιάς ως παγκόσμιας μέρας των εργατών, τα βασικά αιτήματα είναι κοινά.

Η εφαρμογή πολιτικών εξοντωτικής λιτότητας από την Ε.Ε και την αντεργατική κυβέρνηση Αναστασιάδη, μας γυρίζουν στο μεσαίωνα. Οι εργατικές κατακτήσεις τσακίζονται και γίναμε χώρα ανέργων, επισφαλώς εργαζόμενων και –αν συνεχίσουμε έτσι- αστέγων. Ερχόμαστε αντιμέτωποι, για ακόμα μια φορά, με την κατάργηση του 8ωρου και της κυριακάτικης αργίας. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ντόπιοι και μετανάστες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι χρειαζόμαστε ξανά την εργατική οργάνωση, τη διεθνιστική ενότητα και την ταξική αλληλεγγύη για να τους σταματήσουμε και να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον!

Στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και κοινωνικού κανιβαλισμού που προωθούν, δεν κλαίμε τη μοίρα μας αναπολώντας περασμένα μεγαλεία. Παίρνουμε παράδειγμα από τους αγώνες του χτες για να οργανώσουμε τους νικηφόρους αγώνες του σήμερα. Στα χνάρια που πρόσφατα χάραξαν οι νοσηλευτές με τη συγκλονιστική απεργία τους βαδίζουμε το δρόμο της ανατροπής έχοντας ως όπλο την αλληλεγγύη της τάξης μας

ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!
WORKERS OF THE WORLD UNITE!
DÜNYANIN BÜTÜN IŞÇILERI, BIRLEŞIN!

logo granazi

 

το γρανάζι συμμετέχει και καλεί στις εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγια αύριο Σάββατο 23/4
Λευκωσία, 10.30π.μ: Συγκέντρωση στο Οίκημα της ΠΕΟ
Λεμεσός, 10.15 π.μ: Συγκέντρωση στο οίκημα της ΠΕΟ και πορεία μέχρι τον εναέριο
Πάφος, 10 π.μ: Συγκέντρωση στο Οίκημα της ΠΕΟ και πορεία
Παραλίμνι, 10 π.μ: Συγκέντρωση στο Οίκημα της ΠΕΟ Αμμοχώστου και πορεία στους κεντρικούς δρόμους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.