Πέμπτη , 13 Αύγουστος 2020

Οι νοσηλευτές ορθώνουν ανάστημα απέναντι στον τρόμο και συνεχίζουν την απεργία

maziΣε μια κατάμεστη αίθουσα γεμάτη παλμό και αγωνιστική διάθεση έγινε χθες (28/3) η παγκύπρια συνέλευση της ΠΑΣΥΝΟ. Το γρανάζι βρέθηκε στο χώρο για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους. Διανύοντας, ήδη τη 14η μέρα απεργίας και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες συκοφάντησης και εκφοβισμού τους απο το υπουργείο και τα συστημικά ΜΜΕ άψηφησαν τον τρόμο.

Σε μια συγκλονιστική ψηφοφορία οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες αποφάσισαν ομόφωνα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων δείχνοντας αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος. Κόντρα σε μια κυβέρνηση που έχει ως στόχο να διαλύσει τη δημόσια υγεία και να τη μετατρέψει σε πεδίο κερδοσκοπίας για τους ιδιώτες. Ενάντια στις απειλές για ποινικές διώξεις των απεργών και δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού οι νοσηλευτές δηλώνουν πως δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Και αυτός ο αγώνας πρέπει -πάση θυσία- να κερδίσει! Γιατί οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες απεργούν για το αυτονόητο. Γιατί τα αιτήματα τους αφορούν άμεσα ή έμμεσα όλους τους εργαζόμενους στην Κύπρο. Αμεσα γιατί προασπίζουν τη δημόσια υγεία και διεκδικούν καλύτερη περίθαλψη για όλους μας και έμμεσα γιατί διεκδικούν εργατικά δικαιώματα που έχουν καταπατηθεί τα τελευταία χρόνια σε όλους τους εργαζόμενους.

Σ’ αυτό τον αγώνα θα είμαστε μαζί τους για όσο χρειαστεί και με κάθε μέσο! Με την ενίσχυση του απεργιακού τους ταμείου που είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση του αγώνα τους, με τη στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων, με την οργάνωση δράσεων ενίσχυσης του αγώνας τους και ενημέρωσης του κόσμου. Για να γίνει ο αγώνας της ΠΑΣΥΝΟ, αγώνας όλης της κοινωνίας.

granaziLogo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.