Σάββατο , 11 Ιούλιος 2020

ενημέρωση από την απεργία των εργαζόμενων στην FBME (10η μέρα)

fbme

Οι απολυμένοι και οι απεργοί της FBME συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα που ξεκίνησε στις 11/4. Για μια ακόμα φορά δεν μας προκαλεί καμμία εντύπωση η ελλιπέστατη αν όχι ανύπαρκτη κάλυψη των κινητοποιήσεων τους από τα συστημικά ΜΜΕ. Σήμερα, πάντως, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν και πάλι έξω από το κατάστημα της τράπεζας στη Λευκωσία διεκδικώντας τα αυτονότητα απέναντι στην εργοδοτική μανία της διοίκησης και την αναλγησία της κεντρικής τράπεζας.

Ο Ειδικός Διαχειριστής της FBME Bank Limited κ. Κρις Ιακωβίδη, και η Κεντρική Τράπεζα απέλυσαν 136  από τους 165 υπαλλήλους μεταξύ των οποίων και 8 έγκυες γυναίκες και μητέρες σε άδεια μητρότητας! Αυτό που μάλλον δεν υπολόγιζαν ήταν το πείσμα και η επιμονή των εργαζόμενων που συνεχίζουν με συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας. Ζητούν την άμεση ανάκληση των παράνομων απολύσεων, την πληρωμή των δικαιωμάτων τους άμεσα και στο ακέραιο και την τήρηση του νόμου προστασίας της μητρότητας.

Μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζόμενων, η κεντρική τράπεζα αναγκάστηκε τις τελευταίες μέρες να μπει σε διάλογο αλλά οι απεργοί δηλώνουν πως είναι αποφασισμένοι να μην σταματήσουν τις κινητοποιήσεις αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Στεκόμαστε στο πλευρό τους – η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

fbme2

logo granazi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.