Σάββατο , 11 Ιούλιος 2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ: Καταδικάστηκαν για την απεργία-σταθμό

elhal

Εισέβαλαν στην απεργία τους τα ΜΑΤ, συνελήφθησαν, απολύθηκαν και χθες καταδικάστηκαν ως εγκληματίες. Σε 23 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε χθες το δικαστήριο τους χαλυβουργούς Γιώργο Σιφωνιό, Νάσο Παυλάκη και Νίκο Χαροκόπο, πρόεδρο, γραμματέα και αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» αντίστοιχα, κατά την περίοδο του 9μηνου απεργιακού τους αγώνα (της μεγαλύτερης απεργίας των τελευταίων χρόνων), για την κατηγορία της παραβίασης δικαστικής απόφασης και παράνομης βίας.

Επίσης το δικαστήριο επέβαλε στους 22 υπόλοιπους διωκόμενους χαλυβουργούς 21 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες, ενώ έκρινε αθώα τη γυναίκα ενός χαλυβουργού. Οι χαλυβουργοί άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. «Οι χαλυβουργοί δεν σκύβουν το κεφάλι. Αυτοί που μας δίκασαν και καταδίκασαν τον 9μηνο αγώνα μας έχουν τη συνείδηση του εργοδότη και όχι του εργάτη», τόνισε στους πολυπληθείς αλληλέγγυους παρευρισκόμενους ο Γ. Σιφωνιός.

Οι απεργοί καταδικάστηκαν για μη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης στις 29/5/2012, που δημοσιοποιήθηκε στις 5/6/2012 και έκρινε την απεργία τους παράνομη. Ωστόσο, στις 28/5/2012, σε νέα Γενική Συνέλευση, είχε ληφθεί απόφαση για απεργία, την οποία δεν προσέβαλε κανείς. Κατά την ακροαματική διαδικασία έγινε γνωστό πως τα ξημερώματα της 20ής Ιουλίου 2012 κατά την επέμβαση των ΜΑΤ, λίγο πριν από τις 5 το πρωί, έξω από το εργοστάσιο δεν υπήρχαν εργαζόμενοι που ήθελαν να εργαστούν, ενώ δεν σημειώθηκε και οποιοδήποτε επεισόδιο.

πηγή: εφημερίδα των συντακτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.