Κυριακή , 12 Ιούλιος 2020

Εκδήλωση – Συζήτηση : Την Δημόσια Δωρεάν Υγεία Δεν την Διαπραγματευόμαστε

υγεια_αφισα_Α3

Τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Δεν την Διαπραγματεύομαστε 
Την ¨Κρίση τους δεν Θα την πληρώσουμε με την Υγεία μας

Με την είσοδο της Κύπρου στην λίστα των χωρών που καταστρέφονται από τα μνημόνια άρχισε η επίθεση εναντίον μας. Η κυβέρνηση στοχεύει στην πλήρη διάλυση του κράτους πρόνοιας, στην κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την συγκάλυψη των υπεύθυνων για την κρίση: των τραπεζιτών και των ντόπιων και ξένων εκπροσώπων του νεοφιλελευθερισμού.

Για να είναι συνεπείς προς τους πιστωτές-τοκογλύφους,  οι κυβερνώντες προσπαθούν με ζήλο να μας θυσιάσουν στο βωμό του κέρδους. Πρώτος τους στόχος είναι διάλυση της ήδη περιορισμένης δημόσιας υγείας και προσπαθούν να τον πετύχουν με το γνωστό τρόπο: τσεκούρι στις δαπάνες της δημόσιας υγείας, ρατσιστικά επιχειρήματα περί νοσοκομείων κατειλημμένων από μετανάστες, Τουρκοκύπριους και κάθε λογής φτωχούς.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που είναι ήδη γνωστά τα αποτελέσματα του θανατηφόρου συνδυασμού καπιταλιστικής κρίσης και μνημονίων: αύξηση των δεικτών θνησιμότητας, ραγδαία επιδείνωση της ψυχικής υγείας, κατάρρευση της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης. Αντί δηλαδή να βελτιωθεί και να επεκταθεί το δημόσιο σύστημα υγείας τώρα που το χρειαζόμαστε όλο και περισσότεροι, η κυβέρνηση το διαλύει. Με το νέο νόμο εκχωρεί την υγεία στους ιδιώτες που νοιάζονται μόνο για το πως θα αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη.

Επειδή λοιπόν ξέρουμε τι μας περιμένει, σε αυτή την επίθεση πρέπει να απαντήσουμε με την αλληλεγγύη μας, να περιφρουρήσουμε όσα χτίστηκαν με κόπο και κάνουν την ζωή μας αξιοπρεπή και ανθρώπινη.  Να παλέψουμε με κάθε τρόπο, όλοι μαζί ενωμένοι, για την διάσωση και επέκταση της δημόσιας δωρεάν υγείας.

  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ
  • ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Σεμπτεμβρίου 2013, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αίθουσα ΕΒ107 (πρώην παιδαγωγική ακαδημία) Καλλιπολεως 75, Λευκωσία , Κύπρος

logo41

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.