Πέμπτη , 28 Μάιος 2020

εκδήλωση 14/12: το αντισεξιστικό κίνημα σε Κύπρο – Ελλάδα – Ευρώπη

Λίγες μέρες μετα τη δολοφονία της Ελένης στη Ρόδο από δύο συνομηλίκους της άντρες, όταν αρνήθηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί τους, λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του ακτιβιστή οροθετικού Ζακ Κωστόπουλου και της 20χρονης τρανς London Moore (20ου τρανς θύματος για το 2018 στις ΗΠΑ) και λίγες μέρες μετά την αθώωση του Ιρλανδού βιαστή επειδή το θύμα του φορούσε προκλητικά εσώρουχα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την αυτοκτονία της Έλενας Φραντζή, της 29 χρονης από την Λευκωσία που δεν άντεξε την κακοποίηση από τον ιερέα θετό της πατέρα και τη συγκάλυψη της τοπικής κοινωνίας και της αστικής δικαιοσύνης. Αρκετά χρόνια μετά την αθώωση των δραστών του ομαδικού βιασμού στην Αμάρυνθο και πολλών άλλων περιστατικών που ποτέ δεν έφτασαν στα φώτα της δημοσιότητας και ενώ ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφασίζει ότι μπορούν να απολύονται έγκυες εργαζόμενες γυναίκες, αναδεικνύεται οτι στη σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία δεν υπάρχουν δικαιώματα, αλλά μόνο βαρβαρότητα!

Μια σειρά «μεμονομένων περιστατικών» για τα κυρίαρχα ΜΜΕ, όπου πάντα υπάρχει προκλητική συμπεριφορά των θυμάτων μαζί με μια δόση παραβατικότητας. Η αλήθεια είναι, όμως, πως το καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο αναπαράγει την καταπίεση και νομιμοποιεί τον θύτη, είτε πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια από κάποιον “Άντρα” είτε για εργατικούς νόμους που αναπαράγουν τις διαφορετικές ταχύτητες στην εργασία και τις νόμιμες σεξιστικές πρακτικές της εργοδοσίας.
Η πάλη ενάντια στις έμφυλες ανισότητες και τη σεξιστική βία, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταξικής πάλης και αυτό σας καλούμε να συζητήσουμε με τη συντρόφισσα Κατερίνα Σεργίδου, ακτιβίστρια και συγγραφέα του βιβλίου «ο υπαρκτός σεξισμός και η γυναικεία απελευθέρωση»

την Παρασκευή 14/12/2018 στις 19:00, στον Κοινωνικό Χώρο Kaymakκιν  στη Λευκωσία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.