Σάββατο , 11 Ιούλιος 2020

Ανοιχτές εκδηλώσεις για τη δημόσια υγεία σε Λευκωσία & Λεμεσό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι  ανοιχτές εκδηλώσεις  για τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία που διοργάνωσε το ΓΡΑΝΑΖΙ  στις  26/9 στη Λευκωσία και στις 9/11 στη  Λεμεσό, σε μια προσπάθεια να ανοίξει η συζήτηση πάνω σε ένα κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα. Οι εισηγητές τοποθετήθηκαν σχετικά με την επίθεση που ξεδιπλώνεται ενάντια στη δημόσια δωρεάν υγεία με την επιχειρούμενη εφαρμογή του ΓΕΣΥ.  Ανέδειξαν τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση επιχειρεί -εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης και με όπλο το μνημόνιο- να διαλύσει ότι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας  και να δώσει ‘γη και ύδωρ’ στους ιδιώτες που αποδεδειγμένα ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα από την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

Στις συζητήσεις που ακολούθησαν εκφράστηκε η ανησυχία για αυτές τις καταστροφικές εξελίξεις και η ανάγκη να τις σταματήσουμε αναζητώντας,  παράλληλα,  τρόπους για τη διαμόρφωση ενός πραγματικά δημόσιου συστήματος υγείας που θα καλύπτει ολόπλευρα της ανάγκες των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων.

Ξεκάθαρο ήταν το συμπέρασμα για όλους τους παρευρισκόμενους στις εκδηλώσεις ότι  η  υπεράσπιση της  δημόσιας-δωρεάν υγείας είναι υπόθεση όλων μας. Είναι απολύτως αναγκαίο να στηρίξουμε τους εργαζόμενους του χώρου, γιατί οι δικές τους διεκδικήσεις αφορούν και τις δικές μας ανάγκες. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.

_DSC0180

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.