Σάββατο , 11 Ιούλιος 2020

ένας σύντομος απολογισμός της εργατικής συγκέντρωσης του Σαββάτου

Picture 001
Το Γρανάζι συμμετείχε στην εργατική συγκέντρωση ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και τη λαίλαπα των μνημονίων. Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των συντεχνιών το Σάββατο (8/2) στη Λευκωσία ήταν λιγότερος από την αντίστοιχη συγκέντρωση πριν ένα περίπου μήνα.

Αυτό όμως δεν οφείλεται στο ότι ο κόσμος «δεν τραβάει». Οφείλεται στο γεγονός ότι οι ηγεσίες των συντεχνιών έχουν σηκώσει λευκή σημαία και δεν κάνουν τίποτα για να οργανώσουν την εργατική αντίσταση στην κυβέρνηση και την τρόικα. Αντί, λοιπόν, να οργανώσουν το απεργιακό μέτωπο που τόσο έχει ανάγκη η τάξη μας, δεν δίνουν καμία απεργιακή προοπτική και αρκούνται στις ‘διαμαρτυρίες του Σαββάτου’.

Η αναντιστοιχία ανάμεσα στη διάθεση του κόσμου για πραγματική σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές και στην ηττοπάθεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών ‘έβγαζε μάτι’ και στη συγκέντρωση. Τα πιο ριζοσπαστικά συνθήματα που καλούσαν σε απεργιακό ξεσηκωμό (Αγώνας μαζικός απεργιακός να’ ναι η απάντηση από δω και μπρος/ Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες) είχαν πολύ θετική ανταπόκριση.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη σε ότι μας καταστρέφει τη ζωή. Είναι ανάγκη και οι ηγεσίες των συντεχνιών να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και να κάνουν τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί. Εμείς, από την πλευρά μας θα συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στους εργατικούς αγώνες και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, την κατεύθυνση της ρήξης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

Picture 023.MOV_snapshot

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.