Δευτέρα , 25 Μάιος 2020

Επ’ αόριστον απεργία στο λιμάνι Λεμεσού

η εργοδοτική αυθαιρεσία λαμβάνει διαστάσεις πανδημίας. Οι αχθοφόροι στο λιμάνι της Λεμεσού κατέβηκαν από χτες σε επ’ αόριστον απεργία γιατί οι εργοδότες γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη συλλογική σύμβαση, πετσοκόβουν τους μισθούς και καταργούν το 14ο. Η σύγκρουση είναι πλέον μετωπική και οι από πάνω θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να μας νικήσουν. Ακόμα και το επιχείρημα ότι οι απεργοί είναι αυτοί που δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνία και την οικονομία (προσέξτε πως κλείνει το άρθρο της καθημερινής από όπου αναδημοσιεύουμε την είδηση). 

images

 Οι αχθοφόροι δεν έκαναν αποδεκτή την μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας

Σε επ’ αόριστον απεργία αποφάσισαν να κατέλθουν από την Τρίτη οι εργαζόμενοι-αχθοφόροι στο λιμάνι Λεμεσού, οι οποίοι διαμαρτύρονται για περικοπές των μισθολογικών απολαβών τους και περικοπή του 14ου μισθού. Οι 60 διαμαρτυρόμενοι καταγγέλλουν την εργοδοτική πλευρά, που είναι ο Σύνδεσμος Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων, για αθέτηση συμφωνιών και παραβίαση της συλλογικής τους σύμβασης.

Οι αχθοφόροι που είχαν κατέλθει σήμερα σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία δεν έκαναν αποδεκτή την μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας που προνοούσε διήμερη προθεσμία για νέες διαβουλεύσεις με την εργοδοτική πλευρά. Σήμερα οι εργασίες του λιμανιού επηρεάστηκαν ελάχιστα, αφού τις εκφορτώσεις δύο πλοίων ανέλαβαν και διεκπεραίωσαν οι μέτοχοι του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων. Αύριο στο λιμάνι Λεμεσού αναμένονται 8 εμπορικά πλοία και μόνο δύο εξ αυτών μπορούν να εξυπηρετήσουν οι μέτοχοι του Συνδέσμου, ενώ μεγάλο πρόβλημα θα δημιουργηθεί και με την μεταφορά εμπορευμάτων από το λιμάνι στην ενδοχώρα, παραμονές του Πάσχα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.