Σάββατο , 11 Ιούλιος 2020

Απεργία πείνας από 21 Σύρους πρόσφυγες στη Μενόγια

hunger_strikeΕικοσιένας Σύριοι πρόσφυγες έχουν κατέλθει εδώ και τέσσερης μέρες σε απεργία πείνας στα κρατητήρια της Μενόγιας στην επαρχία Λάρνακας.

Οι πρόσφυγες κατήλθαν στην απεργία πείνας επειδή ενώ, σύμφωνα με τη νομοθεσία, έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στο Ανώτατο ενάντια στην απόφαση για κράτηση και απέλαση και μάλιστα με νομική αρωγή από το κράτος, εντούτοις όχι μόνο δεν ενημερώνονται για αυτό το δικαίωμα, αλλά ακόμα και εάν το γνωρίζουν και το ζητήσουν δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό το δικαίωμα διότι τα μεν κρατητήρια αρνούνται να τους μεταφέρουν στο δικαστήριο και ο δε πρωτοκολλητής αδυνατεί να μεταβεί στα κρατητήρια για να τους ορκίσει.

Ταυτόχρονα, η ψυχολογική βία και η απάνθρωπη μεταχείριση χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης για να υπογράψουν ότι θα επιστρέψουν “εθελούσια” στην πατρίδα τους ένω υπόκεινται σε συνεχή έλεγχο και τιμωρητική μεταχείριση.

Οι συνθήκες διαβίωσης τους ειναι άθλιες και απαξιωτικές για την αξιοπρέπεια, τη φυσική τους επιβίωση ακόμα και για την υγεία τους.

Η ρατσιστική μεταχείριση, τα βασανιστήρια  και η καταρράκωση της υγείας των συνανθρώπων μας είναι ένα ρατσιστικό έγκλημα διαρκείας με υπεύθυνη την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης.

Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των μεταναστών και  την χορήγηση όλων των απιτούμενων χαρτιων που χρειάζονται. Οπως επίσεις την τιμωρία όλων των Ρατσιστών υπευθήνων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ!logopng

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.