Κυριακή , 12 Ιούλιος 2020

Αντιμιλιταριστική Συγκέντρωση-Πορεία 4/3/2017

Σε μια περίοδο που η επανένωση και η θεμελίωση της ειρήνης στο νησί είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τερματισμό του πολέμου και την επικράτηση της ειρήνης σε ολόκληρη την περιοχή η συνέλευση για μια αποστρατικοποιήμένη λευκωσία σας προσκαλεί στην αντιμιλιταριστική συγκέντωση – πορεία

το Σάββατο 4/3/2017  στις 2:00 μμ
Sarayönü Square
Λευκωσία

FACEBOOK EVENT

Επανενωμένη Αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρος – Η ειρήνη εννά ρτει που ‘ννα φύουν ούλλοι οι στρατοί

Τα τελευταία 11 χρόνια πορευόμαστε για μια αποστρατιωτικοποιημένη Λευκωσία, για την αποστρατιωτικοποίηση των ζωών μας. Φέτος, η πορεία πραγματοποιείται σε μια στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. Θα πορευτούμε μαζί, διασχίζοντας τα «σύνορα» που μοιράζουν την παλιά πόλη, σε μια κοινή πορεία από τον βορρά στον νότο και από τον νότο στον βορρά, όπως κάναμε για πρώτη φορά πέρσι, απαιτώντας μια Επανενωμένη Αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρο.

Παραμένουμε σταθεροί/ες στη θέση μας για πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου για την οποία αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια μαζί, Τ/κ και Ε/κ ακτιβιστές/ριες. Θεωρούμε ότι στην ομοσπονδιακή Κύπρο θα χρειαστεί ένα νέο σύστημα ασφάλειας, όμως ξέρουμε ότι μεσοπρόθεσμα το αίσθημα ασφάλειας μπορεί μόνο να βασιστεί στην οικοδόμηση μιας ομοσπονδιακής πολιτικής συνείδησης της ολικής Κύπρου. Την ασφάλεια δεν μπορεί να την εγγυηθεί κανένας στρατός. Μόνο από κοινού, Ε/κ και Τ/κ, θα μπορέσουμε να εμπεδώσουμε την ασφάλεια στο νησί.

Εμείς, οι άνθρωποι της Κύπρου, και από τις δύο πλευρές της Πράσινης Γραμμής, προσκαλούμε όλες και όλους που τάσσονται ενάντια σε όλους τους στρατούς που βρίσκονται στο νησί, όλες και όλους που θέλουν μια Επανενωμένη, Ομόσπονδη Κύπρο. Ας ενώσουμε δυνάμεις και ας απαιτήσουμε να αποστρατιωτικοποιηθεί η χώρα από όλους τους στρατούς – τον τουρκικό, τον ελληνικό, το βρετανικό, το στρατό των Ηνωμένων Εθνών και τους δύο κυπριακούς και ας σταθούμε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλον. Έχουμε πολλούς αγώνες ακόμη να δώσουμε και θα τους δώσουμε μαζί, ώσπου και ο τελευταίος στρατιώτης -ντόπιος και ξένος- σταματήσει να είναι στρατιώτης.

ΕΞΙ ΣΤΡΑΤΟΙ, ΕΝΑ ΝΗΣΙ
ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ
ΩΡΑ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Συνέλευση για μια Αποστρατιωτικοποιημένη Λευκωσία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.