Σάββατο , 11 Ιούλιος 2020

Το πρώτο βήμα έγινε. Εμπρός για τη συγκρότηση αντιφασιστικού μετώπου!

 

Tο απόγευμα της 16ης Ιουλίου στη Λεμεσό, έγινε με επιτυχία η πρώτη εκδήλωση της Συνέλευσης για τη Δημιουργία Αντιρατσιστικού-Αντιφασιστικού Μετώπου, μιας πρωτοβουλίας που πάρθηκε από συλλογικότητες και άτομα που θέλουν να αντιπαλέψουν το ρατσισμό και το φασισμό και στην οποία συμμετέχουμε και εμείς. Ελπίζουμε η χθεσινή εκδήλωση στο θεατράκι του μόλου να αποτελέσει την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων, παρεμβάσεων και κινήσεων απέναντι στο φασισμό και το ΕΛΑΜ, που αποτελεί την πολιτική έκφραση του τελευταίου στην Κύπρο.

Περίπου 250-300 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση που περιελάμβανε συζήτηση, συναυλίες και αφήγηση. Οι ομιλητές της συζήτησης, ξεκινώντας από την ιστορία του φασισμού στην Κύπρο, φτάσανε στο σήμερα και οι παρεμβάσεις που ακολούθησαν αφορούσαν κυρίως τους τρόπους με τους οποίους χρειάζεται να κινηθούμε στο επόμενο διάστημα, κάνοντας σαφές ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει συνέχεια σε αυτή την πρωτοβουλία.

Η θέση του ΓΡΑΝΑΖΙΟΥ σε αυτή την κατεύθυνση είναι ξεκάθαρη: Είναι ανάγκη ένα τέτοιο μέτωπο να καταφέρει να εκφράσει όσο το δυνατόν πιο πλατιά κομμάτια της κοινωνίας, να γίνει όχημα όλων όσοι πλήττονται από την άνοδο του φασισμού στην Κύπρο. Από τη ΛΟΑΤΙ κοινότητα, μέχρι τους οικολόγους, από αριστερούς/ες μέχρι συνδικαλιστές/τριες, από κάθε προοδευτικό και δημοκράτη άνθρωπο γιατί ο φασισμός τσακίζεται μόνο από ενιαία μέτωπα, μόνο από μέτωπα όλων των καταπιεσμένων.

Οι αντιφασίστριες/ες που συμμετείχαν στην εκδήλωση είναι μια κρίσιμη μαγιά ανθρώπων που χρειάζεται να πολλαπλασιαστεί. Επόμενος σταθμός μπορεί να είναι ένα μεγάλο αντιρατσιστικό φεστιβάλ το φθινόπωρο, έτσι ώστε να κάνουμε αυτό που κάναμε χθες στη Λεμεσό σε μεγαλύτερη κλίμακα: να σπάσουμε για τα καλά το κλίμα τρόμου που προσπαθούν να επιβάλλουν οι φασίστες στις γειτονιές και τις πόλεις μας και να τους στείλουμε στα τσακίδια.

NO PASARAN

17/7/2016LogoFacebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.