Κυριακή , 12 Ιούλιος 2020

Εκποιήσεις: αλά ούνο, αλά ντούε, αλά…. ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

katotakseraΚαι φυσικά μετά το πέρας των εκλογών ξεκινάνε δειλά-δειλά οι εκποιήσεις των ακινήτων με το θεσμικό πλαίσιο υπέρ των τραπεζών. Διαβάζοντας αμέτρητες ειδήσεις επί του θέματος, υπάρχουν κατεβατά πληροφοριών για τα δεκατρία στάδια της διαδικασίας των εκποιήσεων που θα γίνονται πιο γρήγορα από ότι προηγουμένως και που θα πετάνε στο δρόμο με συνοπτικές διαδικασίες αμέτρητες επαγγελματικές στέγες αλλά και στέγες πρώτης κατοικίας. Παρά τον καθησυχασμό ότι στους πρώτους πλειστηριασμούς που θα γίνουν από την Τράπεζα Κύπρου στις 23, 24 και 25 Ιουνίου δεν θα συμπεριλαμβάνονται πρώτες κατοικίες, αυτό από την άλλη δεν σημαίνει ότι δεν θα φτάσει σύντομα και η σειρά συμπολιτών μας που θα ξεσπιτωθούν!

Εξάλλου αρχές Ιουλίου θα ακολουθήσει τις εκποιήσεις η Συνεργατική και στη συνέχεια και η Ελληνική Τράπεζα. Δε θα σταθούμε καθόλου σε όλες αυτές τις πληροφορίες περί εκποιήσεων, καθότι μόνο ανούσιες μπορούν να χαρακτηριστούν αφού σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν από την ουσία του ζητήματος, παραπλανώντας μας με διάφορες γραφειοκρατικές μπαρούφες. Η ουσία βρίσκεται στο γεγονός ότι στην Κύπρο της κρίσης, που τα ποσοστά ανεργίας έχουν φτάσει στο ζενίθ, που η φράση ‘αξιοπρεπής εργασία’ τείνει να εξαφανιστεί και ως έννοια και ως πρακτική από την κυπριακή κοινωνία και ειδικά στους νέους, που εργαζόμενοι πλέον είναι μεσήλικες, που, αν ζήσουν για καλή τους τύχη, θα συνταξιοδοτηθούν στα 67, που συμπολίτες μας λόγω αυτής της οικονομικής δυσπραγίας που μας έφερε το καπιταλιστικό σύστημα αδυνατούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς που τρέχουν τα επιτόκια των δανείων τους και πόσο μάλλον να καλύψουν την αποπληρωμή του δανείου τους, που μέσα σε αυτό τα πλαίσιο η κυβέρνηση  με ανήθικο τρόπο μας φτωχοποίησε και που με τον ίδιο τρόπο ανήθικο τρόπο προσπαθεί να κάνει τον φτωχό φτωχότερο και τον πλούσιο πλουσιότερο, ξεσπιτώνοντας βέβαια τους πρώτους… το σχέδιο τους είναι με μεγάλη επιδεξιότητα να στρώσουν το δρόμο για το ξεπούλημα κάθε κινητού και ακίνητου και να ανοίξουν την πολυπόθητη για αυτούς οδό των ιδιωτικοποιήσεων.

Επειδή η καπιταλιστική εκμετάλλευση έχει φτάσει στο απόγειο της και επειδή δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα σπασμένα καμίας κυβέρνησης και καμίας τράπεζας η απάντηση μας σε όλα αυτά πρέπει να είναι ότι δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν! Καλούμε, λοιπόν, τους συμπολίτες μας σε έναν ανένδοτο αγώνα υπεράσπισης του δικαιώματός μας για μια αξιοπρεπή ανθρώπινη ζωή. Μια ανθρώπινη που να μην είναι υποχείριο της απληστίας καμιάς κυβέρνησης και κανενός τραπεζίτη, φωνάζοντας με όλο μας το σθένος: ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.