Τετάρτη , 27 Μάιος 2020

το Γρανάζι στο 6ο αντιφασιστικό φεστιβάλ

Αντιφασιστικο Φεστιβάλ Νεα Διεθνιστική Αριστερά 19/10/2013

Το Γρανάζι στηρίζει και συμμετέχει στο 6ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνει η Νέα Διεθνιστική Αριστερά:
Η δημιουργία ενός πλατιού αντιφασιστικού μετώπου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάγκη χτισίματος ενός ταξικά προσανατολισμένου κινήματος με ξεκάθαρο αντιμνημονιακό και αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα. Σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την καπιταλιστική κρίση, όπου τα εργασιακά δικαιώματα και οι εργατικές κατακτήσεις εξαφανίζονται, όπου ο λαός φτωχοποιείται μέρα με την μέρα, η ανεργία αυξάνεται και το κράτος πρόνοιας με τις υπηρεσίες του διαλύεται, το ναζιστικό μόρφωμα του ελαμ (παρακλάδι της ελληνικής Δολοφονικής Χρυσής Αυγής) και οι άλλες εθνικιστικές συμμορίες μέσα από ρατσιστικά και μισάνθρωπα συνθήματα, με το δήθεν αντιμνημονιακό τους χαρακτήρα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος δράσης και πολλές φορές προβάλλονται σαν ρυθμιστές της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

Σαν γνήσιο δημιούργημα του αστικού κράτους που είναι, απολαμβάνουν την κάλυψη της κυβέρνησης και των κομμάτων του κεφαλαίου και της εκκλησίας. Δεν διστάζουν ακόμα και να τους ‘ξεπλένουν’ μέσα από δηλώσεις ή με τη φιλοξενία που τους προσφέρουν στα χειραγωγούμενα από αυτούς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σκοπός αυτής της ανοχής και συγκάλυψης είναι η προσπάθεια διάλυσης οποιασδήποτε κοινωνικής αντίστασης δημιουργείται αφού σαν παρακρατικός μηχανισμός που είναι, στήνεται για να υλοποιεί όλη τη βρώμικη δουλειά. Να χτυπά, δηλαδή, εκεί που δεν θα μπορεί να φτάσει το αστικό κράτος. Τελικός τους στόχος είναι να υποτάξουν ολόκληρη την κοινωνία και ειδικότερα τα φτωχά και λαϊκά στρώματα με τη βία και το φόβο και να παραδώσουν, έτσι, ένα εξαθλιωμένο και φτηνό εργατικό δυναμικό στο κεφάλαιο.

Όμως, η μάχη ενάντια στο φασισμό και εθνικισμό είναι αγώνας ενάντια στο μνημόνιο, στις πολιτικές λιτότητας και κατ’ επέκταση μάχη για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν έχουμε αυταπάτες, τον αγώνα αυτό δεν μπορεί να τον δώσει κανείς ατομικά, ούτε καν σε επίπεδο μεμονωμένης οργάνωσης ή ομάδας. Τον αγώνα αυτό θα το δώσει η ίδια η κοινωνία, ντόπιοι και μετανάστες, γυναίκες και άντρες, εργαζόμενοι και άνεργοι.

Ας γίνουμε, όλοι εμείς, ο μηχανισμός οργάνωσης των αντιστάσεων της τάξης μας για μια κοινωνία πραγματικά ελεύθερη, δίκαιη και αξιοπρεπή logo41

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.