Δευτέρα , 25 Μάιος 2020

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ (2/4)

Κυβερνώντες, τροϊκανοί και εταιριάρχες επιβάλλουν σκληρή λιτότητα με επιχείρημα ότι «βρισκόμαστε σε κρίση». Ενώ πρόκειται για μια κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν έχουν συμφωνήσει ότι την κρίση τους θα την πληρώσει ο λαός. Με άλλα λόγια οι ‘εταίροι της καταστροφής’ είναι απολύτως ξεκάθαροι ότι θα βρουν τα λεφτά κλέβοντας τα είτε άμεσα από τους μισθούς και τις καταθέσεις μας είτε έμμεσα ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία μας και διαλύοντας ότι έχει απομείνει από το κράτος πρόνοιας και από τα δημόσια αγαθά (συγκοινωνίες, λιμάνια, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες). Ένα ακόμα θύμα της επιθετικότητας τους είναι οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) που έχουν μείνει απλήρωτοι εδώ και ένα μήνα.

Οι εργαζόμενοι απαντούν με 24ωρη προειδοποιητική απεργία σήμερα και προαναγγέλουν νέα μέτρα σε περίπτωση που δεν καταβληθούν οι μισθοί τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα τους στον δίκαιο αγώνα τους. Γιατί ξέρουμε ότι ο αγώνας απέναντι στα μνημονιακά μέτρα πρέπει να είναι κοινός και να έχει διάρκεια και αντοχή. Χρειάζεται συντονισμός ανάμεσα σε όλους τους κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και καθημερινή προσπάθεια για την οργάνωση των εργατικών αντιστάσεων. Η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση δεν θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε εμείς.

EMEL

apergoume

Ακολουθεί η ανακοίνωση των απεργών

«Σας ενημερώνουμε ότι σε σημερινή συνεδρία των Τοπικών Επιτροπών αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως το προσωπικό της εταιρείας ΕΜΕΛ ΛΤΔ κατέλθει σε 24ωρη απεργία από την Τετάρτη 2 Απρίλιου 2014 λόγω μη καταβολής ολόκληρου του μηνιαίου μισθού. Κατά τη διάρκεια της απεργίας και εφόσον δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, κατά την οποία θα αποφασιστούν περαιτέρω μέτρα.

Είναι με λύπη μας που για πολλοστή φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να προκηρύσσουμε απεργιακά μέτρα προς διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Δεν είναι ούτε επιθυμία μας, ούτε σκοπός μας η δημιουργία προβλημάτων στο επιβατικό κοινό, όμως αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Δυστυχώς τα γεγονότα δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή.

Τα απεργιακά μέτρα θα ανασταλούν εάν και εφόσον η εταιρεία ΕΜΕΛ καταβάλει ακέραιούς τους μηνιαίους μισθούς Μαρτίου των εργαζομένων της.

Αναμένουμε όπως θα γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις που άμεσα θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα.»

Πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.