Δευτέρα , 25 Μάιος 2020

1 Μάη 2018

Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά και τους χιλιάδες εργαζόμενους που παλέψανε σε όλο τον κόσμο για ένα καλύτερο αύριο. Τιμάμε τους Κύπριους αγωνιστές από όλες τις κοινότητες  του νησιού μας που τόσα χρόνια παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας  και για την έλευση της ειρήνης στον τόπο μας.

Πολλοί μιλάνε για την κυπριακή οικονομία, για το success story που αυτή πέτυχε, ρίχνοντας στάχτες στα μάτια του κόσμου. Βγήκαμε από την κρίση με τους  μισθούς να έχουν σταθεροποιηθεί προς τα κάτω, τα παιδιά μας να φεύγουν μετανάστες  και την ανεργία να βρίσκεται στα ύψη. Τα εργασιακά διακαιώματα έχουν εξαφανιστεί, το ασφαλιστικό σύστημα είναι ανύπαρκτο και οι όποιες κοινωνικές παροχές αποτελούν πλέον σαθρό στήριγμα στην εξαθλίωση της εργατικής τάξης.

Η κατάσταση στην εργασία είναι ίδια και στις δύο κοινότητες του νησιού. Ο λαός της εργασίας δεν έχει να χωρίσει τίποτα σε αντίθεση με τους καπιταλιστές που έχουν να χωρίσουν τα κομμάτια της πίττας. Οι «ηγέτες» των δύο κοινοτήτων διαπραγματεύονται τη λύση για την επανένωση με κύριο στόχο τα κέρδη του κεφαλαίου και την ολοένα μεγαλύτερη αποδυνάμωση της εργατικής τάξης.

Η φύση και αυτή θυσία στο βωμό της ανάπτυξης. Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας επέμβασης σε παραλίες σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, από Δήμους, επιχειρηματίες και ιδιώτες, με την ανοχή και πολλές φορές τις ευλογίες του συστήματος, στο όνομα της «ανάπτυξης» των περιοχών αυτών, ενώ στην πραγματικότητα καθεμία από αυτές τις επεμβάσεις υλοποιούνταν ξεκάθαρα προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Καταστρέφουν την φύση και τις παραλίες που ανήκουν στον κυπριακό λαό.

Το πολιτικό κέντρο της δεξιάς, με πρόσχημα την λύση, το 2004 μας έβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μέχρι σήμερα τα «οφέλη» μας ήταν πολλά. Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται και ιδιωτικοποιείται γοργά και σταθερά: CYTA, λιμάνι Λεμεσού κλπ. Στο σκηνικό αυτό έρχεται να προστεθεί και η συνεργατική τράπεζα. Το ίδιο πολιτικό κέντρο πάλι, για να εκβιάσει την λύση, ξεπούλησε την ΑΟΖ σε ξένες εταιρείες, συνεργάστηκε με τα χειρότερα στρατοκρατικά καθεστώτα (Ισραήλ και Αίγυπτος), έδωσε γη και ύδωρ για να βομβαρδίσουν τη Συρία και το αποτέλεσμα είναι οι συνομιλίες να έχουν παγώσει και η ώρα της επανένωσης του νησιού μας να απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη διαιρεί το νησί και βοηθάει τους πλούσιους να γίνουν πλουσιότεροι. Μόνο ο κοινός αγώνας των εργατών σε Βορρά και Νότο θα φέρει την ειρήνη στον τόπο μας.

Παλεύουμε για:

την ανασυγκρότηση του μαχητικού συνδικαλισμού

την ειρήνη στην περιοχή μας – να κλείσουν οι βρετανικές στρατιωτικές βάσεις

την προστασία του φυσικού μας πλούτου

Προσυγκέντρωση 1 Μάη, 17:30 στην πλατεία Φανερωμένης και πορεία προς το γήπεδο της Τσετίνκαγια

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.